Politica

Doi recidivişti, „buni la toate”, autorii jafurilor de la Valea Doftanei

Săptămâna trecută, la Valea Doftanei a fost un adevărat calvar. Atât pentru autorităţi, cât mai ales pentru locuitorii îngroziţi de producerea unor fapte fără precedent prin violenţa lor. Reamintim că, pe 23 august, în jurul orei 21.30, doi bărbaţi mascaţi au pătruns în locuinţa unei familii de australieni – Mark (56 ani) şi Aurelia (48 ani) , femeia fiind originară din Valea Doftanei. Unul dintre ei l-a lovit pe bărbat de trei ori cu o rangă în cap. Agresorii au furat 250 lei, 10 euro, o casetă cu bijuterii şi trei telefoane mobile. Apoi, unul dintre indivizi a scos o sticlă cu un lichid inflamabil şi a vrut să le dea foc membrilor familie agresate, după care au dispărut. Ei bine, cei doi agresori au fost prinşi ieri, iar astăzi au fost făcute publice toate detaliile privind activitatea infracţională a indivizilor, într-o conferinţă de presă organizată la Poliţia Câmpina.
Infractorii au lucrat la casele de vacanţă din zonă
Ion B. este din Măgureni şi are 42 de ani, iar celălalt individ, Bronislav Z., este cumnatul său, domiciliază în Medgidia, dar locuia fără forme legale la Măgureni. Amândoi au antecedente penale pentru furturi calificate, fiind eliberaţi înainte de termen pentru… bună purtare. Potrivit şefului Poliţiei Câmpina, comisar şef Romeo Văsii, „cei doi lucraseră în construcţii la diverse case de vacanţă din zonă şi filaseră mai multe astfel de locuinţe”. În seara în care i-au agresat pe cei doi cetăţeni australieni, infractorii au spart alte două locuinţe de vacanţă din aceeaşi zonă. „Pe 28 august, în urma unei descinderi la Măgureni, au fost depistaţi, reţinuţi şi arestaţi preventiv. Bunurile au fost recuperate în proporţie de 95%, iar cei doi au fost acuzaţi de tâlhărie, violare de domiciliu, furt calificat şi distrugere”, a declarat Romeo Văsii. Din fericire, victimele celor doi agresori sunt acum în afara oricărui pericol, dar, cu siguranţă, nu vor uita niciodată incidentul.
Romeo Văsii, şeful Poliţiei Municipale Câmpina: „Este singurul incident de o asemenea gravitate din zona noastră, dar vrem să tragem un serios semnal de alarmă şi să solicităm proprietarilor de case de vacanţă să monteze sisteme de monitorizare, de alarmă sau să angajeze societăţi de pază!”

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *