Politica

Spectacol aviatic la comemorarea lui Aurel Vlaicu

1a
La 13 septembrie 1913, Aurel Vlaicu se prăbuşea cu avionul său în apropiere de localitatea Băneşti, în ceea ce avea să reprezinte una dintre cele mai mari tragedii din faza de pionierat a aviaţiei din România. În anul 1936, în apropierea locului unde s-a prăbuşit Vlaicu, a fost ridicat un monument, un vultur cu aripile întinse, îndreptat spre Carpaţi.
În ultimii ani, la fiecare 13 septembrie este marcată comemorarea lui Aurel Vlaicu prin diverse manifestări, dar cele din acest an au depăşit tot ceea ce s-a realizat până acum aici, din toate punctele de vedere.
La eveniment au fost prezente numeroase personalităţi ale vieţii publice – preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, senatorul Georgică Severin, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, reprezentanţi ai Aeroclubului României, de la Romaero, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale din comuna natală a lui Aurel Vlaicu, Biţinţi – care acum poartă numele lui Aurel Vlaicu. De asemenea, a fost prezent şi un membru al familiei lui Aurel Vlaicu, un strănepot, care face chiar parte din administraţia locală a comunei amintite.2La sol a fost prezentată publicului o replică a avionului „Vlaicu 2”, cel la bordul căruia se afla Aurel Vlaicu în fatidica zi de 13 septembrie 1913. Dar spectacolul aviatic susţinut de adevăraţi artişti ai aerului, piloţi ai Aeroclubului României, a fost o încântare pentru toţi cei care au avut răbdare să aştepte începerea show-ului. Au fost motoparapante, avioane uşoare, dar şi o echipă de trei avioane de acrobaţie, care au făcut un adevărat spectacol, iar printre numeroase luppinguri au reuşit să creeze o inimă uriaşă pe cer, gest cu care spectatorii au fost cuceriţi definitiv. Nu au lipsit nici salturile paraşutiştilor, cinci temerari (patru băieţi şi o fată) fiind lansaţi de la 1.200 metri şi aterizând la punct fix, la numai câţiva metri de Monumentul lui Aurel Vlaicu.

 11653

4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *