Social

Romgermed vrea blocarea conturilor Spitalului Municipal

Procesul dintre Spitalul Municipal Câmpina şi Romgermed devine tot mai tensionat. Avocaţii clinicii bucureştene cer blocarea conturilor instituţiei câmpinene din cauza datoriei pe care spitalul o are faţă de Romgermed. O datorie de aproape 1,2 milioane de lei, din care clinica respectivă vrea achitarea de urgenţă a 700.000 lei. Măsura blocării conturilor ar putea intra în vigoare chiar în această săptămână, iar dacă se întâmplă aşa, Spitalul Municipal nu va mai putea face nici un fel de plată. Situaţia este cât se poate de delicată, iar unele voci din administraţia locală susţin că până la faliment nu mai e decât un pas. Pentru că datoriile către Romgermed nu sunt singurele pe care le are spitalul, debitele totale depăşind 10 milioane de lei. În timpul procesului, reprezentanţii spitalului au descoperit că Romgermed a modificat contractul şi a inclus penalităţi despre care nimeni nu ştia nimic, dar care se percep… zilnic.
Facsimil contract Spitalul Municipal:
Pag 3 contract spital

Facsimil contract Romgermed:
Pag 3 contract Romgermed

Referitor la Romgermed, să revenim puţin asupra relaţiei contractuale cu Spitalul Municipal. În aprilie 2008, între cele două părţi se încheia un contract de asociaţiune în participaţiune prin care Romgermed prelua serviciile de laborator în anumite condiţii. Contractul s-a dovedit a fi foarte păgubos pentru Spitalul Municipal, pentru serviciile prestate, Romgermed încasând lunar 100.000 lei, fără a-şi respecta, însă, partea sa de obligaţii. De exemplu, dotarea cu echipamente specifice a laboratorului şi suportarea costurilor cu personalul. Suma este uriaşă, iar spitalul din Câmpina nu este singurul din ţară căruie i s-a impus de la Bucureşti încheierea unui astfel de contract. Situaţia este cunoscută la nivelul administraţiei locale, fostul manager, Călin Tiu, prezentând toate aceste probleme la şedinţa Consiliului Local din 29 octombrie 2009. Între timp, Tiu a fost înlocuit cu dr. Alexandru Matei, al cărui punct de vedere nu am reuşit să-l aflăm până la această oră, deşi am tot încercat. Deocamdată, vă prezentăm integral contractul cu Romgermed, cel mai păgubos contract din istoria spitalului câmpinean.
Pag 1 contract spital

Pag 2 contract spital

Pag 3 a contract spital

Pag 4 contract spital

Pag 5 contract spital

5 Comments

 1. Tiberiu S. says:

  asa ceva doar in Romania e posibil, nu stii daca sa rizi sau sa plingi. si lucrurile ramin asa? foooarte interesant si mai ales foooarte bine pentru unii si ma refer la cei care au semnat acest contract, nu credeti ca stiau in ce se baga?

 2. Oana says:

  ce avocat are spitalul? ca daca nu are unul foarte bun sau macar o casa de avocatura puternica, pierde sigur la asemenea contract! nu stiu de ce au acceptat sa semneze contractul acesta, e in defavoarea spitalului, n-a vazut nimeni?

 3. Antonia says:

  Dl Matei e un om deosebit si nu inteleg de ce si*a pus semnatura pe asa ceva si de ce a acceptat sa fie implicat in asa ceva, ca n*are el nevoie de relatii sus-puse. Poate nu l*a interesat si a lasat*o pe Titeica sa*si faca mendrele. Eu as pune mana in foc pt Matei dar nu si pentru femeia aia care a distrus spitalul!!!

 4. wader says:

  @ Antonia
  s-ar putea sa te arzi !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *