30.000 lei – onorariul solicitat de avocatul Constantin Pănoiu pentru recursul în procesul dintre Primărie şi Apasco

Categorie: Administratie publica 30 august 2010

Sedinta CL 30.000 lei  onorariul solicitat de avocatul Constantin Pănoiu pentru recursul în procesul dintre Primărie şi ApascoLa începutul acestui an, Primăria Câmpina a câştigat procesul intentat de societatea Apasco Măneciu, cea care a administrat Rampa Ecologică de la Băneşti. Asta nu înseamnă că subiectul s-a închis. Apasco a înaintat recurs la sentinţa primei instanţe, deci se merge mai departe… Administraţia câmpineană este reprezentată, ca şi în alte procese, de avocatul Constantin Pănoiu. Iar pentru recurs, Pănoiu a cerut împuternicire din partea Consiliului Local, dar şi un onorariu de 30.000 lei. Sumă care i-a blocat chiar şi pe consilierii câmpineni.

Un proces fără sfârşit

Procesul cu Apasco Măneciu durează de aproape patru ani şi a fost deschis de societatea în cauză pentru recuperarea a peste 4 milioane lei (40 miliarde lei vechi), sumă pe care conducerea Apasco susţine că trebuie să i-o plătească Primăria Câmpina. Iniţial, Apasco cerea 1,6 milioane lei, bani cu care a intrat în asocierea cu CL Câmpina, CL Băneşti şi Consiliul Judeţean, în anul 2001, pentru realizarea şi administrarea rampei. De altfel, Apasco a exploatat rampa în perioada 2001 – 2007, raportând – cu excepţia unui singur an – profit zero. La începutul anului 2008, Apasco Măneciu a solicitat returnarea sumei de peste 3,3 milioane lei, la care s-au adăugat alte 700.000 lei, deci un total de 4 milioane lei care ar reprezenta contribuţia acestei societăţi la realizarea şi administrarea primei alveole a rampei de la Băneşti, precum şi costurile unor reparaţii efectuate prin anul 2005. Administraţia locală a decis să fie reprezentată în acest proces de avocatul Constantin Pănoiu, prima instanţă dând câştig de cauză Primăriei şi Consiliului Local Câmpina, în dauna Apasco. Acum, societatea a făcut recurs.

Constantin Panoiu 30.000 lei  onorariul solicitat de avocatul Constantin Pănoiu pentru recursul în procesul dintre Primărie şi ApascoLa primul proces s-a plătit tot atât, dar nu-şi mai aminteşte nimeni
Consilierul juridic al CL, Laurenţiu Olăraşu, i-a anunţat pe consilieri că avocatul Constantin Pănoiu (foto) solicită să fie împuternicit pentru a reprezenta administraţia locală şi la recurs. Iar onorariul solicitat în acest scop este de 30.000 lei. În acel moment, în sală s-a făcut linişte, apoi au început vociferările, că suma este foarte mare, că e criză, că există şi alţi avocaţi pe lumea asta, că nu se poate da mai mult de 5.000 lei, hai 10.000 lei, că oricum se mai plătesc separat transportul, cazarea şi masa, având în vedere că procesul se judecă la Piteşti etc. “E aceeaşi sumă ca la fond, adică la primul proces, tot 30.000 lei”, a mai spus Olăraşu. Şi din nou un cor de vociferări, pentru că nici un consilier nu-şi amintea să se fi votat aşa ceva în Consiliul Local. Şi nici nu s-a votat vreodată un asemenea onorariu. Dar s-a plătit.

Soluţie de compromis – negocierea
În tot acest tumult, s-au auzit şi afirmaţii mai concrete. Atât Laurenţiu Olăraşu, cât şi consilierul local Monica Clinciu au afirmat că onorariul se stabileşte şi în funcţie de miza procesului, iar miza este, de această dată, în valoare de 4 milioane de lei, cât ar cere Apasco dacă ar câştiga procesul. Pe de altă parte, există şanse foarte mari ca Apasco să nu câştige nici recursul şi atunci onorariul ar putea fi recuperat din cheltuielile de judecată pe care firma Apasco va fi obligată să le plătească. “Totuşi, sunt bani publici, 300 de milioane lei vechi, îi dăm de la bugetul local, nu suntem o firmă privată”, au spus unii consilieri. Primarul Horia Tiseanu a propus un onorariu fix, mai mic, iar dacă se câştigă procesul să fie acordat un onorariu de succes, care să fie recuperat ulterior din cheltuielile de judecată. A intervenit şi viceprimarul Ion Dragomir, care a propus altă soluţie: negocierea. Şi consilierii locali au decis să împuternicească Executivul să negocieze cu avocatul Constantin Pănoiu toate detaliile reprezentării în proces, inclusiv onorariul.

4 comentarii to “30.000 lei – onorariul solicitat de avocatul Constantin Pănoiu pentru recursul în procesul dintre Primărie şi Apasco”


 1. avocatul spune:

  Pai onorariul este cerut in functie de suma ce se castiga din proces,binenteles ca sunt cerute cheltuieli de judecata si atunci care este problema.Foarte bine era cu onorariul de succes.

  RăspundeRăspunde
 2. Mihai spune:

  Greseala s-a facut atunci cind s-a stabilit ca se va lucra cu un singur avocat. Panoiu e bun, dar are tarife mari, iar pina acum a primit cit a cerut deci isi permite sa ceara cit vrea. Asa va fi pina va pierde un proces important, atunci poate consilierii vor redeschide discutia legata de un alt posibil avocat.

  RăspundeRăspunde
 3. Adina spune:

  Omul e bun si a castigat tot ce se putea castiga pana acum, isi merita toti banii. Suma pare mare la prima vedere, dar nu e asa, uitati/va la miza!

  RăspundeRăspunde
 4. Sorinel spune:

  mai fratilor ati inebunit?? sint 300 de milioane, ce mama naibii!!!pe linga ailalti 300 de milioane, 600 de milioane pina acum si nu s*a terminat!!! panoiu profita la greu, o fi bun, dar deja nu mai are masura!!!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF