“Cum să le luăm oamenilor bani pentru Regulamentul de Urbanism?!”

Categorie: Administratie publica 27 august 2010

Uite aşa, simplu. Îl vor, îl cer oficial şi noi îl dăm dacă plătesc! Întrebarea din titlu aparţine consilierului local Monica Clinciu. Răspunsul este o sinteză a celui oferit consilierului de arhitectul şef Didona Căliman. Monica Clinciu a povestit, la ultima şedinţă a Consiliului Local, un incident mai puţin obişnuit, petrecut în incinta Primăriei, la Biroul de Urbanism. Un incident în urma căruia a aflat că Primăria dă doar pe bani un document public.În urmă cu puţin timp, Monica Clinciu a cerut Regulamentul de Urbanism al Câmpinei, care este o anexă la hotărârea Consiliului Local prin care s-a aprobat Planul de Urbanism al municipiului. A obţinut documentul prin intermediul consilierului juridic Laurenţiu Olăraşu şi i l-a dat unui câmpinean care avea nevoie de anumite informaţii referitoare la atribuirea unor autorizaţii. Ulterior, Monica Clinciu a trecut pe la Biroul de Urbanism pentru a cere anumite detalii suplimentare.
“Poate n-o să vă vină să credeţi ceea ce o să vă spun. Doamna arhitect-şef nu numai că aproape nu m-a primit în birou, dar m-a certat teribil pentru că mi-am permis să dau regulamentul acela unui cetăţean. Că este un document care se dă doar la cerere şi doar contra-cost. Mi se pare incredibil! În primul rând, Regulamentul de Urbanism este un document public, fiind anexă la o hotărâre a Consiliului Local. Este un document care trebuia pus pe site-ul Primăriei, un document la care să aibă acces toată lumea. Şi noi ce facem? Îl dăm oamenilor pe bani?! În al doilea rând, dacă doamna arhitect şef s-a purtat aşa urât cu mine şi mi-a vorbit mie pe asemenea ton, eu fiind consilier local, vă puteţi imagina cum vorbeşte şi cum se poartă cu cetăţenii?!”
La finalul “poveştii”, Monica Clinciu a cerut primarului şi viceprimarului să ia măsuri concrete, să-i atragă atenţia arhitectului şef în ceea ce priveşte comportamentul şi să permită accesul… liber la un document public.

un comentariu to ““Cum să le luăm oamenilor bani pentru Regulamentul de Urbanism?!””


 1. iulian spune:

  BRAVO Monica

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF