Ministerul Finanţelor şi cel al Dezvoltării ne-au blocat… bretelele

Categorie: Administratie publica 17 august 2010

În toamnă, ar fi trebuit să ieşim în DN1 prin pasajul suprateran care urma să facă legătura între Calea Dacia şi drumul naţional. Lucrările nu au început şi nici măcar nu se ştie dacă vor mai începe în acest an. Scriam zilele trecute că va fi reziliat contractul cu firma Cast Băneşti şi va fi reluată licitaţia pentru realizarea bretelelor rutiere prin care se va face accesul în DN1. Situaţia este mult mai complicată şi ea pleacă de la faptul că două ministere interprezează diferit un act normativ emis de… acelaşi Guvern.
Primarul Horia Tiseanu: “Este o chestiune tehnică destul de delicată, în care nici nu aş vrea să intru foarte mult. Practic, este vorba de o interpretare a ceea ce înseamnă lucrări eligibile în înţelesul Ordonanţei 34. Încă de la desfăşurarea licitaţiei, reprezentantul Finanţelor a apreciat că acest gen de achiziţie publică nu este eligibilă pentru fonduri europene, deşi noi considerăm că se încadrează în temeiul legal. În momentul de faţă, aşteptăm puncte de vedere clare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, ANRMAP şi Ministerul de Finanţe şi trebuie să ajungem la o soluţie pentru deblocarea finanţării, ceea ce echivalează cu posibilitatea demarării lucrărilor propriu-zise. Eu sper să se găsească cât mai rapid o soluţie prin care să poată fi deblocată finanţarea şi să poată fi demarate lucrările”.

Autorităţile câmpinene aşteaptă acum ca Ministerul Dezvoltării Regionale, în calitate de autoritate de management, să aibă un punct de vedere favorabil demarării lucrărilor. A mai apărut şi problema schimbării soluţiei tehnice, la propunerea firmei Cast, subiect despre care am mai scris. Reluarea licitaţiei, pe baza unui nou proiect, ar însemna o întârziere de luni bune.
Totuşi, există posibilitatea ca la mijloc să fie şi altceva. Ceva despre care reprezentanţii Primăriei evită să vorbească.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF