Veşti bune dinspre… HidroPrahova. Vin fondurile europene!

Categorie: Administratie publica 16 august 2010

Nu astăzi sau mâine, dar este posibil ca în toamnă banii să ajungă la Câmpina, după o îndelungă aşteptare. Secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu, care este şi reprezentantul administraţiei locale în Adunarea Generală a Acţionarilor de la HidroPrahova, a declarat că, la şedinţa de la sfârşitul acestei luni a Consiliului Local, va fi aprobat un proiect de hotărâre care reprezintă unul dintre primii paşi pentru lucrările care vor fi realizate prin HidroPrahova la Câmpina. Suma alocată pentru investiţia propriu-zisă este de 15 milioane de euro. “Consiliul Local va aproba un studiu de fezabilitate pentru proiectul de amploare al HidroPrahova şi am promisiunea că lucrările vor fi demarate cu aglomeraţia urbană Câmpina-Băneşti. Cum lucrările de la Băneşti sunt destul de mici, cea mai mare parte a investiţiei de 15 milioane euro va avea loc la Câmpina. Se intenţionează începerea lucrărilor chiar în acest an, iar cele mai importante investiţii vor fi în staţia de epurare”, a afirmat Paul Moldoveanu. 
La rândul său, primarul Horia Tiseanu a declarat că “este o veste foarte bună, pentru că eram obligaţi să modernizăm staţia de epurare pentru a ne alinia la normele europene de mediu, altfel riscam amenzi drastice. În plus, aceasta devine cea mai importantă investiţie care se realizează în Câmpina cu fonduri europene, având o valoare de aproape 15 milioane euro, devansând lucrarea de modernizare a Căii Dacia, pentru care primim 6 milioane euro”. Totuşi, primarul are unele reţineri în ceea ce priveşte venirea banilor în acest an, având în vedere cu câtă greutate s-au mişcat lucrurile până acum.
Într-o primă fază, investiţia care va fi realizată pe baza fondurilor obţinute de HidroPrahova va consta în realizarea unei staţii de epurare moderne, o staţie comună pentru Câmpina şi Băneşti, care va fi amplasată în apropierea podului de peste râul Doftana şi va asigura epurarea apelor din întreaga zonă.

Etichete:

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF