40 de angajaţi ai Primăriei Câmpina vor fi instruiţi, pe bani europeni, să ofere contribuabilului servicii de calitate

Categorie: Administratie publica 10 septembrie 2010

ISO 1 40 de angajaţi ai Primăriei Câmpina vor fi instruiţi, pe bani europeni, să ofere contribuabilului servicii de calitate
Mai exact, să urmărească drumul hârtiilor de la depunere şi până la rezolvare, să lucreze cu mai multă operativitate, să dea un randament mai bun şi să nu-şi mai paseze unul altuia responsabilitatea. Cam aceastea ar fi caracteristicile proiectului european “Servicii de calitate pentru locuitorii municipiului Câmpina”, câştigat de Primărie şi care se va derula pe parcursul unui an. Cei 40 de angajaţi, care au funcţii cheie în administraţia locală, vor fi instruiţi în domeniile managementul calităţii, dezvoltare durabilă, egalitate de şanse, audit intern şi protecţia mediului. Ulterior Primăria va putea obţine cele două certificări europene de calitate – ISO 9001 şi ISO 14001. Valoarea totală a proiectului este de 277.819 lei, din care 236.147 lei provin din Fondul Social European, 36.116 lei – finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 5.556 lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.

ISO 2 40 de angajaţi ai Primăriei Câmpina vor fi instruiţi, pe bani europeni, să ofere contribuabilului servicii de calitate
Primarul Horia Tiseanu:
“Este unul dintre proiectele cu finanţare europeană pe care am reuşit să le accesăm în această perioadă de criză. Dacă veniturile proprii nu cresc şi am putea avea probleme, iată că, în schimb, putem economisi nişte bani accesând astfel de fonduri. Poate pare un proiect mai… abstract, dar asigurarea calităţii vine să stabilească nişte reguli clare după care se desfăşoară unele activităţi, iar aceste reglementări vor contribui la servicii de o mai bună calitate faţă de cetăţeni. Sper ca, odată cu instituirea acestui sistem de certificare, să se schimbe şi atitudinea unora dintre angajaţii din Primărie. Ştiu că este o situaţie delicată, că avem oameni cu venituri alarmant de mici, oameni care pleacă acasă cu 2-3 lei (la Poliţia Comunitară) sau cu 300-400 de lei (din Primărie), dar poate n-ar fi rău să reîncepem să zâmbim în relaţia cu cetăţenul”.

Viceprimarul Ion Dragomir - “Printre primele lucruri de care m-am interesat când am venit în Primărie a fost dacă există un sistem de calitate ISO. Eu vin din mediul privat şi societatea pe care am condus-o a fost una din primele certificate calitativ din Câmpina. Certificarea de calitate este un lucru teribil de bun mai ales pentru o instituţie publică, deoarece salariaţii nu vor mai putea să-şi paseze unii altora responsabilitatea”.

Gabriela Barbu, manager de proiect – “Credem că este utilă implementarea unui astfel de sistem de calitate pentru că, în momentul de faţă, există deficienţe în aducerea la standarde calitative a unor probleme curente. Se înregistrează întârzieri în răspunderea la soluţionarea unor cereri, există o percepţie negativă în rândul populaţiei în privinţa activităţii Primăriei. Chiar dacă este un sistem greoi, care implică destul de multă birocraţie, va duce la o responsabilizare a angajaţilor din Primărie în raport cu solicitările cetăţenilor”.

3 comentarii to “40 de angajaţi ai Primăriei Câmpina vor fi instruiţi, pe bani europeni, să ofere contribuabilului servicii de calitate”


 1. Sandulescu spune:

  Inainte de implementarea sistemelor de calitate cred ca ar trebui testate calitatile profesionale ale angajatilor Primariei.

  RăspundeRăspunde
 2. Aciduzzu' spune:

  Frumos acest proiect european, superb a-si putea spune, dar pentru cei cu salarii europene ! Cum sa lucrezi cu mai multa operativitate si sa dai un randament mai bun, cand i-ti chioraie matele, cand acasa copii-ti plang de foame, cand ratele la banci sunt mai mari decat salarul, cand incepe scoala si nu ai cu ce sa-ti imbraci si sa-ti incalti copii, cand sotia ti-a fost disponibilizata si trebuie sa-ti intretii toata familia din patru cinci sute de lei ? CUM ? Cum Dumnezeu mai TISENE sa reincepi sa zambesti in relatia cu cetateanul, cand salariatilor tai le vine sa-si puna streangul de gat, nu sa zambeasca ? Chiar atat de indiferent esti fata de situatia materiala a salariatilor tai ? Pe tine nu te intereseaza, ai ditamai salarul, dar ai tai angajati mor de foame si tu vrei sa zambeasca. Cat de cinic esti ! In concluzie, acest proiect este apa de ploaie, sau cum s-ar mai putea spune, salariatii pier si tiseanu se piaptana !

  RăspundeRăspunde
 3. eli spune:

  in sfarsit!era mare nevoie de asa ceva.tratamentul oferit de angajati(din primarie si alte locuri)este mizerabil.nu conteaza ca are rate la banci sau ii plang copiii de foame,domnule aciduzzu…daca nu stiu sa vorbeasca omului sa lase pe altul care are mai multa educatie…acum 4 ani in primarie,cand mi-am cumparat un apartament si nu stiu ce taxa era pe acolo m-au plimbat de la una la alta hoascele alea si imi vorbeau pe un ton de parca ele aveau trei patru facultati si eu eram cersetoare…trebuie sa ridici tonul la ele si nici asa nu rezolvi nimic decat sa te intarzie cat le place lor de mult.si la igo am patit la fel si la gaze si la banca(bcr).toate sunt niste jigodii care si-au facut loc cu…stiti bine ce,ar trebui sanctionate la salariu si date afara,sa vina altele care stiu sa vorbeasca.nu trebuie nici sa iti zambeasca la ghiseu,nici sa iti dea vreun tratament special.pur si simplu sa vorbeasca frumos si sa te trateze ca pe o persoana normala.nu sa iti spuna:sti sa semnezi?daca nu pune degetul acolea si gata…rusinos.daca esti in varsta sau mai prost imbracat nu inseamna ca esti si analfabet sau handicapat mintal…poate ai mai multa scoala ca ele,niste sugatoare pe sub birouri…

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF