Concurs de… soluţii pentru modernizarea zonei centrale

Categorie: Administratie publica 7 septembrie 2010

Centrul Campinei Concurs de... soluţii pentru modernizarea zonei centralePrimăria Câmpina face, practic, primul pas spre modernizarea şi reabilitarea zonei centrale a municipiului odată cu organizarea unui concurs de soluţii. Este un concurs destinat arhitecţilor şi are ca scop selectarea celor mai valoroase soluţii de arhitectură pentru zona centrală, pe Bulevardul Carol I – tronsonul dintre străzile Henri Coandă şi Maramureş. Înscrierea la concurs se poate face până la 9 noiembrie, iar termenul limită de depunere a proiectelor sau cererilor de participare este 16 noiembrie.
Despre modernizarea zonei centrale şi pasajul rutier subteran care va fi realizat pe Carol I se vorbeşte de mai multă vreme. Totuşi, detalii concrete au fost prezentate în vara acestui an, când reprezentanţii principalelor partide câmpinene au anunţat că susţin proiectul fără rezerve. Într-o conferinţă de presă comună, primarul Horia Tiseanu (preşedinte PD-L), viceprimarul Ion Dragomir (preşedinte PSD), liderul PNL – Virgil Guran, consilierul local Luminiţa Dumitrescu – din partea PIN şi deputatul PD-L Florin Anghel au vorbit despre această investiţie amplă, care va schimba complet centrul urbei şi care va presupune un pasaj rutier în subteran şi un pasaj pietonal, deasupra, spaţii comerciale moderne, spaţii verzi deosebite. Deocamdată, nu există bani pentru un astfel de proiect, considerat cel mai important din ultimii 20 de ani. Dar la aceeaşi conferinţă de presă se vorbea despre fonduri europene sau fonduri din sectorul privat, suma necesară urmând să fie stabilită după desemnarea… soluţiei arhitecturale câştigătoare.

3 comentarii to “Concurs de… soluţii pentru modernizarea zonei centrale”


 1. eldoar spune:

  Va fi la fel ca si monumentul din Centrul civic…….

  RăspundeRăspunde
 2. flowerin spune:

  dacă şi acesta se va face cum se face pasarela din sudul oraşului… voi fi şi mai trist… am nişte fotografii ale bulevardului central din perioada interbelică – dincolo de unele clădiri mici, exotice, cu aer de târg oriental, cele mai multe aveau STIL occidental, balcoane cu colonade, cu dantelării baroce sau rococo, cu terase, arcade… mais, ou sont les neiges d’antant? de asta clădirea casei de cultură, altfel cam kitsch-ioasă, construită în anii ’60, sub primarul Iliou, are nişte coloane la faţadă… iar casa tineretului, făcută după cutremurul din 1977, nu are nici un Dumnezeu, arhitectural vorbind, dar şi ca spaţii utilizabile; au dispărut (s-au demolat!) nu demult, sala Monovici, grădina de vară – acum sunt maidane -, conacul de Blome… a rămas doar casa cu grifoni… rari nantes in gurgite vasto, cum zice versul vergilian… (castelul hasdeu şi casa grigorescu sunt unicate, nu se numără, nici nu sunt în Centru). a, era să uit colegiul grigorescu, dar magaoaia de sală de sport din spate şi scoala centrală îl omoară în peisajul urban… totuşi, sper să apuc în viaţă fiind noua viziune asupra centrului urban… măcar din curiozitate….

  RăspundeRăspunde
 3. yx spune:

  @flowerin ai putea sa postezi undeva pozele si sa lasi un link? Este adevarat ceea ce spui, comunistii au distrus aproape tot, nu aveau viziune. Au lasat in urma niste fabrici pe care le-au demontat samsarii. Noi am rams cu arhitectura asta odioasa

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF