Delegaţia Câmpinei s-a întors încântată de la Kumanovo

Categorie: Administratie publica 2 septembrie 2010

Kumanovo 1 Delegaţia Câmpinei s a întors încântată de la KumanovoÎn cele patru zile cât a durat vizita, macedonenii au făcut tot posibilul ca “fraţii” câmpineni să vadă că există şi lucruri frumoase într-o ţară măcinată ani buni de conflicte. Şi câmpinenii au avut ce vedea. Multe monumente istorice, mănăstiri, festivaluri, peisaje superbe, un observator astronomic vechi de peste 2.000 de ani şi… multă tinereţe, Kumanovo având o populaţie de aproape 100.000 de locuitori, din care 22.000 elevi şi 7.000 de studenţi. Şi totuşi, oraşul macedonean nu stă pe roze. Kumanovo 3 Delegaţia Câmpinei s a întors încântată de la Kumanovo
Nu are gaze (oamenii se încălzesc cu energie electrică şi lemne, dar în scurt timp vor demara lucrările pentru alimentarea cu gaz metan), rata şomajului se apropie de 30%, sunt doar 15.000 de angajaţi, multe familii au plecat la muncă în străinătate. Cu toate acestea, autorităţile sunt optimiste şi sufletiste. Îşi doresc integrarea în Uniunea Europeană şi relaţii de colaborare cu cât mai multe oraşe europene.
Kumanovo 2 Delegaţia Câmpinei s a întors încântată de la Kumanovo
Revenind la delegaţia câmpineană, aceasta a fost formată din primarul Horia Tiseanu, directorul Direcţiei Economice – Gheorghe Ecaterinescu, directorul ADPP – Felicia Olteanu, consilier în cadrul Biroului de Programe de Finanţare - Gabriela Barbu, consilierul local Monica Clinciu, directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu şi un reprezentant al societăţii Confind. Câmpinenii au vizitat oraşul şi împrejurimile, au avut întâlniri cu primarul Zoran Damjanovski şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale din Kumanovo, dar şi cu oameni de afaceri macedoneni şi au avut ocazia să vadă staţia de epurare şi tratare şi epurare a apelor, o staţie modernă, cum probabil va avea şi Câmpina după primirea fondurilor europene pentru investiţiile ce se vor derula prin HidroPrahova.

Etichete: ,

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF