Nu mai e probabil, e sigur: licitaţia pentru modernizarea Căii Dacia se reia luna viitoare

Categorie: Administratie publica 28 septembrie 2010

Calea Dacia Nu mai e probabil, e sigur: licitaţia pentru modernizarea Căii Dacia se reia luna viitoarePână acum, primarul Horia Tiseanu folosea termenul “probabil” atunci când vorbea despre reluarea licitaţiei. În această seară, în faţa consilierilor locali, a spus clar: “Da, vom relua licitaţia pentru această investiţie. Am primit şi o scrisoare de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în acest sens”. Modernizarea Căii Dacia este un o lucrare în valoare de 25,47 milioane lei şi este finanţată, în cea mai mare parte, din fonduri europene. “Nu pierdem finanţarea, ea este valabilă pentru 30 de luni şi nu se pune problema să o pierdem! În decembrie sau cel târziu în ianuarie, vom începe execuţia”, a mai afirmat primarul Tiseanu.
Licitaţia va fi reluată luna viitoare. După cum a precizat primarul, proiectantului i s-a propus să modifice proiectul, astfel încât să nu mai apară alte probleme, iar ulterior să întocmească documentaţia necesară. Contractul cu Cast Băneşti, societatea care a câştigat prima licitaţie, a fost deja reziliat.
Despre reluarea licitaţiei pentru bretelele care vor îmbunătăţi accesul în DN1 am scris încă de la începutul lunii august. Autorităţile câmpinene au sperat că se mai poate repara ceva, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Reluarea unei licitaţii pentru execuţia unei lucrări finanţate din fonduri europene reprezintă o premieră cel puţin pe plan local.

De ce s-a ajuns aici? Iată explicaţia oficială, dată de primar luna trecută: “În legătură cu modernizarea Căii Dacia, a apărut o problemă destul de complicată privind achiziţia publică. Iar această problemă a apărut după semnarea contractului cu firma care a câştigat licitaţia. Probabil va trebui să reziliem contractul şi să reluăm licitaţia. La mijloc este un exces de zel al unui salariat de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, pentru o lucrare minoră - realizarea iluminatului public pe acele bretele. A fost un exces de zel preluat de ANRMAP, persoana respectivă susţinând că lucrarea de iluminat public nu este o cheltuială eligibilă. Este cu atât mai frustrant cu cât ponderea acestei lucrări în valoarea totală a investiţiei este foarte mică. Dar mie mi se pare caraghios să ne legăm de acest amănunt când este vorba despre o asemenea investiţie. Iar nemulţumirea mea este foarte mare”.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF