Spitalele câmpinene au trecut cu bine “testul ISU”

Categorie: Social 3 septembrie 2010

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în colaborare cu inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, au controlat 15 spitale din judeţ, trei centre de sănătate, un preventoriu TBC şi un sanatoriu balneo-climateric pentru copii.  În total, au fost constatate aproximativ 90 deficienţe, fiind stabilite 75 de  măsuri pentru eliminarea situaţiilor de neconformitate. Verificările au avut la bază tragedia de la Maternitatea Giuleşti. Surprinzător pentru multă lume, la cele două spitale din Câmpina nu au fost depistate probleme majore.

Principalele nereguli constatate la multe dintre unităţile medicale din judeţ:
- tablourile de distribuţie a energiei electrice au siguranţe fuzibile necalibrate;
- unele circuite electrice au conductoare pozate direct pe materiale combustibile;
- depozitarea unor materiale exact pe căile de evacuare;
- sunt amenajate spaţii de depozitare care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie;
- căile de evacuare nu sunt marcate cu indicatoare standardizate, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă de către persoanele care le utilizează în caz de urgenţă.
Conducerilor unităţilor în cauză li s-a pus în vedere să remedieze urgent deficienţele constatate.

La Municipal e bine, la Voila sunt unele “scăpări”
În urma controlului derulat de ISU şi DSP, la Spitalul Municipal Câmpina nu s-au depistat nereguli. Nici de natură tehnică (gen cele enumerate mai sus), nici de altă natură. În schimb, la Spitalul Voila au fost sesizate unele probleme igienico-sanitare (rezervă insuficientă de apă, tâmplărie învechită, geamuri care nu se închid, uşi defecte etc). Aceste deficienţe au fost justificate de conducerea spitalului prin lipsa banilor necesari reparaţiilor sau modernizării.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF