Un ofiţer de la Şcoala de Poliţie este cercetat pentru trafic de influenţă

Categorie: Social 6 septembrie 2010

Scoala politie Un ofiţer de la Şcoala de Poliţie este cercetat pentru trafic de influenţăPersoana în cauză se numeşte Gabriel Munteanu şi este ofiţer cu grad profesional de subcomisar la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina. Acesta este acuzat că a luat bani de la mai mulţi candidaţi pentru a-i ajuta să treacă de probele fizice. Sumele vehiculate – până la 600 de euro de candidat. Munteanu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile şi este cercetat de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă în formă continuată.
Cazul a fost făcut public de DNA prin intermediul unui comunicat de presă. Aici se menţionează că, în perioada desfăşurării examenului de admitere la Şcoala de Poliţie, sesiunea august-septembrie 2010, Gabriel Munteanu, membru în comisia de examinare la probele de aptitudini fizice, “a pretins, a acceptat promisiuni, nu a respins promisiuni şi a primit sume de bani de la unii dintre candidaţi (până la 600 euro pentru un candidat) sau alte foloase materiale, pentru a-i ajuta la promovarea probelor sportive, în virtutea propriilor atribuţii de serviciu ori prin traficarea influenţei asupra altor colegi, membri în comisiile de examinare la probele sportive”. 

Ofiţerului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar vineri, 3 septembrie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a lui Gabriel Munteanu, pe termen de 29 de zile. “Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai menţionează în comunicatul DNA.

Al doilea scandal din acest an, legat de DNA
Dincolo de informaţiile furnizate de Direcţia Naţională Anticorupţie, se pare că ofiţerul Gabriel Munteanu a fost reclamat de unul sau mai mulţi candidaţi care nu au promovat probele sportive, deşi… li se promisese acest lucru. Pe de altă parte, de ani buni se bănuieşte că unii candidaţi dau şpagă pentru a intra la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Dar despre asta se vorbea doar pe la colţuri. Este pentru prima dată când subiectul devine ofical şi o persoană este cercetată pentru aşa ceva.
Reamintim că este pentru a doua oară în acest an când Şcoala de Poliţie din Câmpina ia “contact” cu procurorii DNA. În luna aprilie, Costel Enache, profesor I (instructor de poliţie principal) a fost trimis în judecată fiind acuzat că a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite. În… traducere liberă, Costel Enache i-a dat unei eleve subiectele pentru un examen, precum şi rezolvarea acestora. Subiectele au ajuns în posesia mai multor elevi, astfel că o clasă întreagă a obţinut nota 10 la examenul respectiv.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF