Cheltuielile cu utilităţile în şcoli s-au dublat faţă de anul trecut

Categorie: Administratie publica 18 octombrie 2010

Cum încep să scadă temperaturile, la Câmpina se reiau discuţiile pe tema cheltuielilor din şcoli. Cheltuieli cu utilităţile. Un subiect vechi, dezbătut de vreo trei-patru ani la nivelul Consiliului Local. La şedinţa de săptămâna trecută, primarul Horia Tiseanu le-a spus consilierilor locali că directorii unităţilor de învăţământ au cerut o suplimentare cu 392.000 lei a sumei pentru plata facturilor la utilităţi, iar această solicitare va face obiectul unei analize separate la următoarea rectificare bugetară.
“Este o problemă mai veche aici. În unele unităţi de învăţământ, nu există preocupare pentru reducerea cu 20% a cheltuielilor cu utilităţile. Mai mult, sunt şcoli unde şi la ore târzii din noapte sunt multe lumini aprinse. Am convingerea şi că nu întotdeauna sunt verificate termostatele pentru reglarea temperaturilor în clase. S-au cerut sume suplimenatre pentru utilităţi, astfel încât se ajunge la o dublare a sumei faţă de trimestrul patru al anului trecut. Deci, nu numai că nu s-au redus cheltuielile cu 20%, ci s-au dublat faţă de anul trecut”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

În octombrie 2009 se discuta exact despre aceeaşi problemă…
După cum spuneam, subiectul cheltuielilor din şcoli se redeschide în fiecare toamnă. Pentru a le împrospăta memoria aleşilor şi pentru a ne reaminti cu toţii discuţii mai vechi pe aceeaşi temă, prezentăm declaraţiile făcute în şedinţa Consiliului Local Câmpina din… octombrie 2009, deci exact cu un an în urmă:
Viceprimarul Ion Dragomir: “Zilele trecute, împreună cu dl. primar, am avut o întâlnire cu directorii şcolilor, la care am vorbit şi despre cheltuielile cu utilităţile. Ei habar nu au ce, cât şi cum se consumă. Trebuie să ne implicăm noi în treaba asta, pentru că ei sunt depăşiţi. Pe directori nu-i interesează, nu au făcut un plan, nu ştiu cât se consuma în anii trecuţi pentru a putea face nişte comparaţii, practic, aruncă banii pe fereastră! Şi nu numai în cazul căldurii, ci şi în privinţa altor cheltuieli!”
Consilierul Gheorghe Tudor, fost primar al municipiului: “Nu mai putem lăsa lucrurile la întâmplare. Ar trebui ca Biroul de Audit din cadrul Primăriei să facă verificări la şcoli, iar apoi să întocmim un studiu termic, pe baza căruia să alocăm banii. Nouă ne vin facturile, le plătim, dar nu ştim dacă este corect acel consum. Sunt facturi foarte mari la căldură şi nu e prima dată când vorbim despre facturi mari şi geamuri deschise pentru că e mult prea cald în clase, la şcolile din Câmpina”.

Discuţii similare au avut loc şi în anii anteriori. S-a rezolvat ceva? S-a implicat cineva mai mult? S-au luat măsuri concrete? Se pare că nu, de vreme ce vorbim acum despre aceeaşi situaţie. Şi, probabil, vom vorbi şi anul viitor.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF