Locatarii blocului 13A se tem pentru parcarea lor şi nu-şi dau acordul pentru extinderea Bigului Mic

Categorie: Administratie publica 20 octombrie 2010

Parcare Bigul mic Locatarii blocului 13A se tem pentru parcarea lor şi nu şi dau acordul pentru extinderea Bigului MicConsiliul Local Câmpina a votat de două ori aceeaşi hotărâre. Cea privind concesionarea fără licitaţie publică a unei bucăţi de teren pentru extinderea Bigului Mic. Mai exact, concesionarea trotuarului din faţa magazinului în vederea extinderii. Prima dată s-a votat în noiembrie 2008. A doua oară, în septembrie 2010. S-ar putea ca peste un an sau doi, să se mai voteze o dată. De ce? Pentru că nici în 2008 şi nici acum nu a existat acordul asociaţiei de proprietari, acord obligatoriu la acest tip de concesionare.

În 2008, trotuarul se concesiona cu 200 euro/mp
În noiembrie 2008, proprietarele Bigului Mic, Elena Dragomir şi Petruţa Dochian, solicitau Consiliului Local concesionarea a 18,25 mp teren în faţa magazinului, pentru extinderea acestuia. S-a aprobat cererea, preţul concesiunii fiind stabilit la 200 euro/mp plus TVA, într-o redevenţă. În hotărârea Consiliului se prevedea că beneficiarele trebuie să demareze construcţia în termen de un an şi aibă acordul autentificat al Asociaţiei de proprietari 943 (Blocul 13A din Strada Republicii). Acord pe care nu l-au obţinut, deoarece locatarii nu au fost de acord să cedeze o parte din parcarea din faţa Bigului Mic, o zonă în care accesul maşinilor este şi aşa destul de dificil. Mai ales atunci când aprovizionarea magazinului se face prin faţă şi nu prin spate, adică… aproape în fiecare zi.

Prefectura şi ITSC au dat dreptate locatarilor şi concesiunea a fost blocată
Pe lângă faptul că nu şi-au dat acordul pentru extinderea magazinului, locatarii au mers şi mai departe. La Prefectură şi Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii, unde au depus memorii. Şi unde li s-a dat dreptate, atât Prefectura Prahova, cât şi ITSC considerând că hotărârea Consiliului Local încalcă legislaţia în vigoare. Asociaţia de proprietari s-a adresat şi primarului Horia Tiseanu, al cărui răspuns a fost favorabil tot locatarilor. Aşa că, extinderea Bigului Mic a fost blocată.
Sedinta CL septembrie Locatarii blocului 13A se tem pentru parcarea lor şi nu şi dau acordul pentru extinderea Bigului Mic

În 2010, trotuarul costă 100 euro/mp. Dar nici acum nu există acordul asociaţiei…
În septembrie 2010, iată că proiectul de hotărâre revine pe ordinea de zi a CL şi este aprobat în unanimitate. Şi fără nici o discuţie. Faţă de proiectul vechi, acum există câteva modificări. Nu se mai concesionează 18,25 mp, ci 11,31 mp, iar preţul nu mai este 200 euro/mp, ci 100 euro/mp. În rest, condiţiile pe care trebuie să le respecte cele două proprietare ale magazinului sunt aceleaşi. Şi se ajunge din nou la acordul asociaţiei.
Proprietarii celor 16 apartamente din blocul 13A deţin 14 autoturisme, pe care le parchează în faţa Bigului Mic, “pentru că nu există alte locuri, iar parcarea din Strada Republicii este gestionată de Primărie şi este cu plată”, după cum reiese din scrisoarea care ne-a fost transmisă de locatari. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au fost consultaţi înainte de aprobarea hotărârii de către Consiliul Local, mai ales că subiectul nu era nou, iar ei nu şi-au dat acordul nici la hotărârea din 2008.

Părerea autorităţilor locale…
Reprezentanţii Comisiei de Urbanism a Consiliului Local nu văd nici o problemă în a concesiona o bucată de teren, fie ea şi trotuar, pentru extinderea magazinului Bigul Mic, mai ales că se doreşte “extinderea spaţiului comercial în vederea îmbunătăţirii fluxului tehnologic, construirii unui nou acoperiş şi a faţadei”, după cum reiese din expunerea de motive aferentă proiectului votat în septembrie.
Pe de altă parte, reprezentanţii Serviciului ADPP din cadrul Primăriei spun că extinderea construcţiei nu va afecta absolut deloc parcarea, pentru că nici trotuarul nu va fi concesionat în întregime. Deci locatarii ar trebui să stea liniştiţi…

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF