Zvonul a devenit certitudine: Erin SRL va construi cartierul rezidenţial de la Şcoala de Poliţie

Categorie: Social 20 octombrie 2010

Cladiri Erin Zvonul a devenit certitudine: Erin SRL va construi cartierul rezidenţial de la Şcoala de PoliţieInformaţia nu mai poate surprinde prea multă lume, având în vedere că, de la începutul verii, se ştia cine va câştiga licitaţia. Ei bine, da, societatea Erin, proprietara turnului înclinat din centrul Câmpinei, este dezvoltatorul care va construi cartierul de locuinţe de pe terenul Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr”. Erin SRL a câştigat licitaţia fără probleme, deşi a avut concurenţă serioasă din partea unor firme cu tradiţie în domeniul construcţiilor. Tradiţie are şi societatea câmpineană, dar proiectele sale nu au fost duse întotdeauna la capăt.
Pe terenul de 77.425 mp aflat lângă Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” şi dat în administrare acestei instituţii de către Ministerul Administraţiei şi Internelor se va construi un cartier rezidenţial de toată frumuseţea. Din păcate, doar cadrele ministerului pot obţine o locuinţă aici. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Şcolii de Poliţie, s-a luat decizia construirii a 132 de locuinţe, din care 112 individuale (case) şi 40 colective (în două blocuri, cu apartamente cu 2 şi 3 camere). Oferta finală de preţ prezentată de dezvoltator este: 588 euro/mp, fără TVA, pentru imobilele locuinţe individuale, cu regim de înălţime parter şi etaj, respectiv 504 euro/mp, fără TVA, pentru imobilele locuinţe colective – blocuri, cu regim de înălţime parter şi 4 etaje.
Exită, totuşi, o problemă. Diminuarea consistentă a veniturilor i-a determinat pe unii dintre cei care doreau locuinţă în viitorul cartier să-şi retragă cererile.

Este Erin SRL doar un paravan?!
Este foarte bine că se construieşte, este foarte bine că mai există firme dispuse să investească peste 25 de milioane de euro într-un astfel de cartier de locuinţe. Dar este păcat că în jurul investiţiei planează semne de întrebare. Iar acestea nu au fost ridicate întâmplător. Pentru că, iată, la jumătatea lunii iunie se ştia cine va câştiga licitaţia de la sfârşitul lui august. Ştiau şi reprezentanţii Şcolii de Poliţie, ştiau şi cei ai administraţiei publice locale. Se vorbea despre asta neoficial, dar cu multă siguranţă. Şi se spunea (se spune şi acum) că firma Erin a fost băgată la înaintare, că în spatele ei s-ar afla oameni de afaceri belgieni, cu relaţii puternice la nivel guvernamental. Este foarte posibil să fie aşa, iar firma Erin să aibă doar rol de faţadă. De ce? Pentru că, pe lângă problemele dubioase pe care le are, despre Erin SRL în nici un caz nu se poate spune că este un dezvoltator în adevăratul sens al cuvântului. Şi e greu de crezut că ar fi câştigat proiectul de la Şcoala de Poliţie fără un spate solid.

Dan Ungureanu are o relaţie proastă cu autorităţile locale
Surse din cadrul Primăriei Câmpina ne-au declarat recent că, de-a lungul timpului, firmele în care este implicat omul de afaceri Dan Ungureanu – Erin, Rodan, Duran – au creat multe probleme pe plan local. De numele lui Ungureanu se leagă nu doar clădirea neterminată şi… înclinată din centrul municipiului, ci şi extinderea ştrandului acoperit şi alte construcţii realizate fără autorizaţie sau, în unele cazuri, fără respectarea autorizaţiei de construire. Primăria a amendat de mai multe ori constructorul, însă banii nu au fost încasaţi niciodată pentru că reprezentanţii firmelor menţionate au trimis înapoi hârtiile, ba chiar, la un moment dat, nici n-au mai vrut să semneze de primire. Am încercat să-l contactăm pe Dan Ungureanu, pentru a obţine un punct de vedere din partea sa, dar nu am reuşit. Se pare că, momentan, este plecat din ţară.

4 comentarii to “Zvonul a devenit certitudine: Erin SRL va construi cartierul rezidenţial de la Şcoala de Poliţie”


 1. Ilie spune:

  Incredibil cum un om falit care ne-a “furat” strandul acoperit si a construit prost un mamut in mijlocul orasului sa castige licitatii pentru constructii in continuare.

  RăspundeRăspunde
 2. pt.Ilie spune:

  Mai nea Ilie… din cate imi amintesc eu a platit bani pt strand. Nu l-a luat pe gratis. Dar daca zici dumneata ca e falit… cum de a avut bani??? Si de ce nu l-ai cumparat dumneata? Nu mai comenta aiurea in tramvai. Din surse sigure stiu ca se afla de ani buni in litigiu si cu blocul si cu strandul cu “administratia publica” (primaria in caz ca nu ti ai dat seama) pt ca a refuzat sa le dea voi lichelelor alora sa isi puna afise de campanie electorala pe blocul in cauza si pentru ca a refuzat sa cotizeze la campanie. Falit esti dumneata si toata familia ta de nemancati. Ce va freaca pe voi domle ce face omu cu banii si cu timpul lui…

  RăspundeRăspunde
 3. tavi spune:

  mai ungurene nea Ilie are dreptate.De unde vii tu ma ciobanule?ca noroc cu soacrata ca ai facut bani.Fugi sa nu te traga astia la raspundere.Nu stiu cine te tine in brate dar ce ai facut tu ma in afara sa inseli sa minti sa mituesti sa construiesti ce?un mamut cum zice nea Ilie strandul si alt mamut turnul ala nenorocit care ne umbreste orasul.Pacat ca dl Dragomir nu se mai tine de capul tau si nu inteleg de ce sa lasat ca perca contactase politia..??pleaca ma baiatule si cautati sanatatea ca ai furat destul ptr tine si familia ta.dumnezeu vede …….

  RăspundeRăspunde
 4. floriana spune:

  Dragii mei voi aveti idee cine este aceste om excretabil? Un om care a fost acuzat de catre anchetatori de fals uz de fals abuz de putere etc. Om care corupe judecatorii din campina di din ploiesti . Om care o vinde si pe maica sa pt as atinge scopurile . Om care cumpara notari functionari ai cartii funciare om care isi intabuleaza drepturi de proprietate care nu i apartin .. cum este posibil ca nu il opreste nimeni? Unde traim noi oare in tara lui papura voda? Eu m am saturat sa tac si m am saturat de acest nedrepnic de om.. este cazul a aceste nedreptati sa fie expirpate de la radacina. Va rog cei care au aceleasi probleme cu acest nenorocit sa ma contacteze pt ca uniunea face forta noi demaram un proces penal impotriva acestui individ . Va multumesc!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF