Politica

„A reînceput campania de discreditare a Senatului!”

Afirmaţia îi aparţine senatorului câmpinean George Severin şi a fost făcută la conferinţa de presă de la sfârşitul săptămânii trecute. Severin spune că nu este deloc întâmplător faptul că preşedintele Traian Băsescu a început să vorbească din nou despre necesitatea unui Parlament unicameral, după ce a „îngropat” subiectul timp de aproape doi ani. Senatorii şi-au aprobat recent majorarea bugetului şi de aici au început atacurile. „Nimeni nu a avut curiozitatea să facă un calcul simplu. Împărţind bugetul fiecărei Camere la numărul de parlamentari din respectiva Cameră, veţi constata că la Camera Deputaţilor valoarea per parlamentar este dublă faţă de Senat. Dar acest lucru nu mai vrea să-l vadă nimeni, pentru că s-a repornit campania de discreditare a Senatului, iar Băsescu şi-a adus aminte brusc că e mai bine cu un Parlament unicameral”, a declarat George Severin.

Moţiunea la Legea Educaţii nu va fi retrasă, deocamdată
Asta se va întâmpla, probabil, după ce Curtea Constituţională îşi va face publică motivarea. „Decizia Curţii Constituţionale este una de salutat, dar lucrurile nu sunt foarte clare până nu apare motivaţia. Tocmai din acest motiv nici nu a fost retrasă încă moţiunea depusă în momentul angajării răspunderii, pentru că riscam ca, în momentul retragerii moţiunii, legea să intre imediat în vigoare în varianta propusă de Guvern”, a afirmat senatorul câmpinean.
După părerea lui Severin, o victimă colaterală a acestei situaţii ar putea fi democrat-liberalul Mihail Hârdău, care ar putea fi retras de PD-L din funcţia de preşedinte al Comisiei de Învăţământ a Senatului, pentru că… s-a bucurat la aflarea verdictului Curţii, ceea ce i-ar fi deranjat foarte tare pe unii colegi de partid, dar mai ales pe cei de la UDMR.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *