Administraţia locală are probleme cu… ADI

Categorie: Administratie publica 3 noiembrie 2010

Sedinta CL Campina Administraţia locală are probleme cu… ADI ADI este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova”, cea care, împreună cu HidroPrahova, derulează investiţia europeană în sistemul de apă şi canal. Administraţia câmpineană nu este prea mulţumită de colaborarea cu ADI, deoarece “oamenii de acolo parcă sunt de pe altă planetă”, după cum spunea secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu. Prima dovadă de neseriozitate – transmiterea unui CD cu descrierea sistemului de alimentare cu apă şi de epurare a apelor uzate într-un mod mai puţin obişnuit. Reprezentantul ADI a lăsat CD-ul la ofiţerul de serviciu al Primăriei, fără să ceară număr de intrare sau vreo semnătură. E vorba, totuşi, de un CD cu planurile unei investiţii europene. “Pe de altă parte, ceea ce conţine acest CD e cam bizar. Străzile din Câmpina au fost numerotate ca la Chicago, strada 1, strada 7, strada 14, fără denumirea reală. ADI a făcut un proiect generic, nu unul clar”, a declarat Paul Moldoveanu.

Străzi cu canalizare modernizată, incluse pe lista celor fără canalizare
Problema cea mai gravă este alta. “Există o listă de străzi (întocmită de ADI) care vor intra în acest proiect de reabilitare şi modernizare a canalizării din Câmpina, o lucrare grandioasă de 13 milioane de euro. Din păcate, am constatat că lista este întocmită greşit, pe ea au fost incluse străzi unde noi am efectuat deja lucrări de înlocuire şi modernizare a reţelei de canalizare”, a precizat primarul Horia Tiseanu.

Canalizarea – din 2011, apa potabilă – din 2013
Unii dintre consilierii locali câmpineni s-au arătat surprinşi că se discută doar despre canalizare, în condiţiile în care s-a spus de fiecare dată că prin HidroPrahova vin fonduri europene şi pentru reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă. Explicaţia a venit tot de la Paul Moldoveanu: “Masterplanul realizat de Consiliul Judeţean şi Hidro are două etape, impuse de Uniunea Europeană. Până în 2012 inclusiv se rezolvă problemele legate de canalizare, iar din 2013 – cele legate de apa potabilă. Câmpina şi Breaza au probleme mari la acest capitol legat de apă şi fondurile mai mari vor fi direcţionate aici. Sumele pentru apă sunt mai mari decât cele pentru canalizare”.

Reamintim că Uniunea Europeană va finanţa cu 162 milioane de euro un proiect care se va derula la nivelul judeţului şi care va consta în reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei, extinderea şi reabilitarea reţelelor de canalizare, inclusiv a staţiilor de pompare şi a celor de epurare. Localităţile unde se vor executa astfel de lucrări sunt Câmpina şi Băneşti (aglomerare Câmpina), Comarnic şi Breaza (aglomerare Breaza), Azuga, Buşteni, Sinaia (aglomerare Sinaia), Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, Teişani (aglomerare Vălenii de Munte), Mizil şi Urlaţi.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF