Autorităţile locale se confruntă cu o situaţie neaşteptată în ceea ce priveşte terenurile date gratuit tinerilor câmpineni

Categorie: Administratie publica 22 noiembrie 2010

Autoritati locale Autorităţile locale se confruntă cu o situaţie neaşteptată în ceea ce priveşte terenurile date gratuit tinerilor câmpineniÎn baza Legii 15/2003, Primăria Câmpina a dat mai multor familii tinere, în mod gratuit, teren pe care să-şi construiască o casă. Şi s-a tot construit. Dar iată că a apărut o situaţie specială, la care autorităţile nu s-au gândit. Unii dintre tinerii care au beneficiat de prevederile Legii 15 îşi vând acum casele, iar cumpărătorii vor să folosească terenul tot gratuit. Municipalitatea se vede obligată să schimbe anumite reglementări, astfel încât noii proprietari să încheie un contract de închiriere pentru terenul respectiv.

“În ultima perioadă sunt tot mai multe solicitări de preluare a contractelor de comodat pentru terenurile care au fost atribuite în baza Legii 15/2003, solicitări venite de la terţe persoane care au cumpărat construcţiile de pe aceste terenuri. Eu consider că aceste persoane au un beneficiu nejustificat de a folosi gratuit terenurile, în condiţiile în care nu se încadrează în categoria celor care să beneficieze de această lege. Mai ales că loturile disponibile sunt tot mai puţine, iar la Primărie avem 210 cereri de la tinerele familii care vor teren pentru a-şi construi o casă”, a precizat primarul Horia Tiseanu.
Până acum, patru familii şi-au vândut casele (aflate în diferite stadii de execuţie), iar alte câteva tranzacţii similare se află în derulare.
Primarul a iniţiat un proiect de hotărâre prin care dreptul de folosinţă gratuită asupra terenurilor să se transforme în drept de folosinţă în baza unui contract de închiriere în cazul în care beneficiarul iniţial a înstrăinat sau va înstrăina construcţia. Dacă noul proprietar al construcţiei va dori să cumpere terenul, vânzarea se va aproba de către Consiliul Local, pe baza raportului de evaluare întocmit de un expert evaluator autorizat.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF