Consiliul Local modifică din nou sumele pentru manifestările culturale

Categorie: Administratie publica 24 noiembrie 2010

La sfârşitul lunii martie, Consiliul Local a împărţit banii pentru manifestările culturale, sportive şi educative, finanţate de la buget. Suma totală alocată celor 47 de acţiuni stabilite pentru acest an – 750.100 lei. În luna iulie, acelaşi Consiliu a redus suma iniţială la 573.267 lei, renunţându-se la câteva manifestări şi diminuându-se cotele alocate celorlate. Mâine, consilierii revin la acest subiect şi fac o nouă redistribuire. Adică, iau de colo şi dau dincolo, în funcţie de cheltuieli.

Suma totală rămâne aceeaşi, doar că se mai renunţă la câteva acţiuni, apar altele noi, iar unele deja derulate beneficiază de o majorare a bugetului din motive de cheltuieli suplimentare. 
La capitolul acţiuni care nu s-au mai organizat în 2010 apar “Concursul de estetică edilitară” (fostul “Balcon înflorit”), de unde rămân 10.000 lei şi manifestări ale Clubului Copiilor – 2.000 lei. 
Acţiuni noi:
- “Balul halatelor albe”, o manifestare cu tradiţie, organizată în fiecare an de Fundaţia Medi’s, dar pentru care municipalitatea nu a acordat nici un ban în 2010, la votarea bugetului, deoarece mai mulţi consilieri s-au opus, pe motiv că Medi’s are finanţare privată. Acum, se propune alocarea a 10.000 lei.
- Cupa municipiului Câmpina la fotbal în sală, o competiţie aflată la prima ediţie, care se află în plină desfăşurare şi la care participă echipe ale Primăriei, Poliţiei Municipale, Poliţiei Comunitare, Spitalului Voila, Parohiei Slobozia, societăţii “Ave Diana”, “Anca C.” din Poiana Câmpina şi “Meteor” din Câmpina. Suma propusă – 2.500 lei.
Acţiunile pentru care se suplimentează suma alocată iniţial
- Festivalul ”Serbările Toamnei” – s-au alocat 120.000 lei, iar mâine, prin hotărâre CL, mai primeşte 10.000 lei, pentru a fi acoperite unele cheltuieli suplimentare.
- Galele APLER – se suplimentează cu 5.279 lei suma de 5.000 lei alocată iniţial.
- “Ziua Naţională a României” – prezentare şi expoziţie de carte – se mai dau 360 lei peste cei 300 lei alocaţi în primăvară.
Acţiuni la care se diminuează bugetul:
- Spectacole de teatru, operetă, concerte (Casa de Cultură) – de la 35.000 lei la 29.500 lei.
- Manifestări ale Ansamblului Folcloric “Ghiocelul” – de la 25.000 lei la 19.000 lei.
- Concursul literar artistic pentru copii “Geo Bogza” – de la 3.000 lei la 721 lei.
- “160 de ani de la naşterea lui C.I. Istrati” – de la 700 lei la 340 lei.

Poate că unele modificări în bugetele alocate diverselor manifestări culturale sunt normale, mai apar lucruri neprevăzute, complicaţii etc. Dar modificările repetate, permutările, renunţările, iniţiativele pe ultima sută de metri, toate acestea denotă o oarecare superficialitate a autorităţilor în ceea ce priveşte acest domeniu. Poate că anul viitor va fi bătută în cuie o sumă generală, va fi stabilit şi respectat un anumit program. N-o fi uşor, dar nici foarte greu nu poate fi.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF