Elevilor câmpineni li s-a vorbit despre semnificaţia Zilei Naţionale

Categorie: Administratie publica 30 noiembrie 2010

Elevi la Ziua Nationala Elevilor câmpineni li s a vorbit despre semnificaţia Zilei NaţionaleLa Biblioteca Municipală “C.I. Istrati” a fost organizată ieri o acţiune dedicată împlinirii a 92 de ani de la reîntregirea neamului românesc. Au participat autorităţi locale, profesori de istorie, elevi de la şcolile generale din Câmpina. S-a intonat imnul de stat şi s-a vorbit despre Ziua Naţională – lupta românilor pentru întregire statală, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918 şi Rezoluţia adoptată atunci.  
Şi poate ar fi interesant pentru mulţi dintre noi, inclusiv pentru cei care ne conduc, să ne aruncăm o privire pe Rezoluţia votată la Alba Iulia de Marea Adunare Naţională. Aceasta proclama: 
1. Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
2. Egală îndreptățire și deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.
3. Înfăptuirea desăvârșită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieții publice. Votul obștesc, direct, egal, secret, pe comune, în mod proporțional, pentru ambele sexe, în vârstă de 21 de ani la reprezentarea în comune, județe ori parlament.
4. Desăvârșită libertate de presă, asociere și întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omenești.
5. Reforma agrară radicală. Se va face conscrierea tuturor proprietăților, în special a proprietăților mari. În baza acestei conscrieri, desființând fidei-comisele și în temeiul dreptului de a micșora după trebuință latifundiile, i se va face posibil țăranului să-și creeze o proprietate (arător, pășune, pădure) cel puțin atât cât o să poată munci el și familia lui. Principiul conducător al acestei politici agrare e pe de o parte promovarea nivelării sociale, pe de altă parte, potențarea producțiunii.
6. Muncitorimei industriale i se asigură aceleași drepturi și avantagii, care sunt legiferate în cele mai avansate state industriale din Apus.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF