Multe nereguli la acordarea venitului minim garantat

Categorie: Administratie publica 22 noiembrie 2010

La toate cele 104 primării din judeţul Prahova au fost verificate, de reprezentanţii Ministerului Muncii, dosarele privind acordarea venitului minim garantat în baza Legii 416/2001. Concluziile verificărilor au fost prezentate pe site-ul ministerului. Astfel aflăm că, din cele aproape 6.000 de dosare verificate, 1.421 au fost suspendate, iar amenzile date primăriilor au totalizat 7.500 lei.

În Prahova, 5.922 de familii sau persoane singure primeau venitul minim garantat înainte să înceapă controlul inspectorilor de la Ministerul Muncii. Aceştia au verificat dosarele şi au găsit o serie de nereguli cum ar fi nerespectarea obligaţiei beneficiarilor de a face dovada că sunt în evidenţa AJOFM; nerespectarea obligaţiei, în cazul persoanelor apte de muncă, de a prezenta din 3 în 3 luni adeverinţe de la AJOFM, prin care să facă dovada că se află în căutarea unui loc de muncă; lipsa actelor doveditoare privind incapacitatea de muncă; nerespectarea obligaţiei de a efectua ore de muncă în beneficiul comunităţii; nerespectarea obligaţiei primarilor de a întocmi planul de acţiuni sau lucrări de interes local, de repartizare a orelor de muncă conform legii, de a ţine evidenţa efectuării orelor de muncă sau de afişare a listei cu beneficiarii de venit minim garantat.

În aceste condiţii, mai multe primării au fost amendate, 1.421 de dosare au fost suspendate până la intrarea în legalitate sau sistate definitiv, iar economia făcută la buget ca urmare a încetării plăţilor se ridică la aproximativ 791.000 lei. În raportul făcut public de Ministerul Muncii sunt prezentate şi primăriile localităţilor la care s-a dispus suspendarea tuturor dosarelor aflate în plată:
- Primăria Gura Vitioarei - 88 dosare
- Primăria Apostolache - 47 dosare
- Primăria Păcureți – 124 dosare
- Primăria Șoimari – 81 dosare
- Primăria Ștefești – 28 dosare
- Primăria Bertea – 91 dosare
- Primăria Podenii Noi – 100 dosare
- Primăria Sîngeru – 117 dosare
- Primăria Chiojdeanca – 16 dosare
- Primăria Slănic – 58 dosare
- Primăria Călugăreni – 11 dosare
- Primăria Valea Doftanei – 54 dosare
- Primăria Poienarii Burchi – 30 dosare
- Primăria Poiana Câmpina – 39 dosare

Interesant este faptul că acestor primării nu li s-a comunicat nimic în legătură cu sistarea plăţilor. De exemplu, la Poiana Câmpina, primarul Aurel Duţă ne-a spus că nu mai sunt 39 de dosare ale beneficiarilor venitului minim garantat, ci 26 şi toate se află în plată. Banii vin de la bugetul de stat şi au fost achitaţi luna trecută, iar acum se aşteaptă sumele pentru următoarea plată.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF