Proiectul privind modernizarea Căii Dacia a fost deblocat. Lucrarea poate începe

Categorie: Administratie publica 30 noiembrie 2010

Anghel 21 Proiectul privind modernizarea Căii Dacia a fost deblocat. Lucrarea poate începeDe cine? Cel mai probabil, de deputatul Florin Anghel, singurul pedelist câmpinean cu relaţii puternice la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Autorităţile locale nu spun asta, dar e lesne e dedus atâta vreme cât, dintr-o dată, ministerul menţionat a revenit asupra deciziei privind reluarea licitaţiei pentru această lucrare finanţată din fonduri europene. Mai mult, Florin Anghel a venit câteva zile la rând la Primărie, lucru pe care nu-l face de obicei. Imediat după aceea, primarul Horia Tiseanu a anunţat că… problema s-a rezolvat.

Un proiect… cum altul nu-i
Modernizarea Căii Dacia nu este un proiect oarecare, ci unul la care s-a muncit foarte mult şi pentru care s-au obţinut aproape 6 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional REGIO. Sunt fonduri europene nerambursabile, iar contribuţia de la bugetul local este de 415.000 lei. Povestea este lungă şi destul de ciudată. Vă reamintim doar că proiectul a fost terminat şi depus pentru obţinerea finanţării în vara lui 2008. În iunie 2009, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a anunţat autorităţile locale că solicitarea pentru finanţare europeană a fost acceptată, iar contractul de finanţare a fost semnat pe 30 septembrie 2009. În noiembrie 2009, a avut loc licitaţia pentru execuţia lucrării, o licitaţie câştigată de Cast Băneşti şi contestată de ceilalţi participanţi. A urmat un proces în instanţă, finalizat în favoarea firmei Cast, în februarie 2010. În vară, lovitură de teatru. Ministerul Dezvoltării şi cel al Finanţelor cereau rezilierea contractului şi reluarea licitaţiei pe motiv că achiziţia publică nu era tocmai în conformitate cu legea. Adică, iluminatul public de pe viitoarele “bretele” rutiere nu poate fi inclus în cheltuielile finanţate din banii europeni. A urmat o perioadă în care s-au făcut schimburi de corespondenţă între autorităţile locale şi cele centrale, pentru ca, mai apoi, primarul să spună că se pregăteşte de reluarea licitaţiei, până la finele anului. 

Încă o formalitate şi gata
Când nu se mai aştepta nimeni, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a revenit asupra deciziei iniţiale, le-a transmis autorităţilor câmpinene că achiziţia publică e legală, nu e nevoie de reluarea licitaţiei, iar lucrarea poate începe. Aşa, dintr-o dată. Lucru care conduce la ideea că, acolo, sus, pe la minister, cineva a intervenit şi a deblocat treaba. Surse din PDL ne-au confirmat că deputatul Florin Anghel este cel care a reuşit să tragă sforile necesare. Acum, mai e un hop. Proiectantul şi constructorul au solicitat o modificare la proiectul iniţial. În loc de beton, o porţiune a “bretelelor” va fi metalică, lucru acceptat de Primărie şi pentru care se mai aşteaptă acordul Ministerului Dezvoltării. O formalitate, de fapt, pe care ne aşteptăm ca Florin Anghel să o rezolve rapid, pentru ca lucrarea să poată începe… Probabil că doar vremea va mai pune probleme acestui proiect şi execuţia propriu-zisă va începe în primăvară. Şi vă reamintim termenul de execuţie stabilit prin contract – patru luni.

un comentariu to “Proiectul privind modernizarea Căii Dacia a fost deblocat. Lucrarea poate începe”


 1. CAMPINEANU spune:

  Portiunea metalica a bretelelor va fi executata de una dintre firmele FIBEC ?!?

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF