Spitalul Municipal Câmpina nu are autorizaţie sanitară de funcţionare

Categorie: Administratie publica 12 noiembrie 2010

Spitalul Municipal Campina 2 Spitalul Municipal Câmpina nu are autorizaţie sanitară de funcţionarePare greu de crezut că un spital municipal funcţionează fără autorizaţie sanitară, dar acesta este adevărul. Şi este un adevăr cunoscut de multă vreme de cei implicaţi în conducerea instituţiei. “Clădirea spitalului este relativ veche, nu există circuitele necesare şi instituţia nu poate fi autorizată. Se doreşte acum o certificare ISO conform normelor europene, dar nu cred că poate fi vorba de aşa ceva în actualele condiţii”, a declarat medicul Mihaela Neagu Petrovici, consilier local şi membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal din partea Colegiului Medicilor.

Mihaela Neagu Petrovici a mai vorbit şi de alte probleme ale Spitalului Municipal, cum ar fi deficitul de cadre medicale şi asigurarea urgenţelor în condiţiile în care spitalul nu primeşte finanţare pentru aşa ceva. “Spitalul nu primeşte bani pe criterii de urgenţă, dar medicii sunt obligaţi să asigure şi urgenţele , pentru că este singura unitate de pe Valea Prahovei unde pot fi direcţionate cazurile de urgenţă. În ceea ce priveşte personalul, avem un deficit de medici şi asistente la secţii importante cum ar fi cele de Pediatrie, Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie. Probleme sunt şi în ambulatoriu, la Policlinică. Aici, cabinetele îşi desfăşoară activitatea în condiţii nu tocmai prielnice, deoarece cadrele medicale nu au ceea ce le trebuie. De aceea, mulţi pacienţi preferă să meargă în sistemul medical privat, unde serviciile sunt mai bune, dotarea e de calitate, aparatura este modernă”, a afirmat Mihaela Neagu Petrovici.

Subfinanţare şi management defectuos, motivele pentru care spitalul are probleme
Consilierul local câmpinean a mai spus că problemele Spitalului Municipal sunt vechi şi au la bază atât subfinaţarea sistemului sanitar, cât şi managementul defectuos. Subfinaţare, pentru că sănătatea primeşte în România sub 4% din PIB, în timp ce în alte state din UE s-a ajuns la 10-15% din PIB. Iar management defectuos, pentru că la Spitalul Municipal s-au încheiat contracte păguboase, pentru care nu răspunde nimeni şi care au dăunat grav instituţiei. “Se încearcă acum închiderea unor robinete de scurgere a banilor, sper că se va şi reuşi acest lucru”, a mai spus Mihaela Neagu Petrovici.

“Sistemul sanitar este miza afacerilor în actualul regim”
Afirmaţia destul de dură îi aparţine senatorului PSD George Severin, care a completat-o pe colega sa de partid la subiectul legat de Spitalul Municipal. “Industria a fost privatizată până în 2000, deci au rămas puţine locuri la care să se umble. Din punct de vedere al terenurilor, imobilelor, potenţialului de business, cele două spitale câmpinene au rămas cireaşa de pe tort. Aceste spitale sunt nişte vaci de muls pentru firmele controlate de diverşi politicieni şi apropiaţii lor”, a declarat senatorul Severin, fără a da nume şi făra a oferi alte detalii pe care, probabil, le ştie.

3 comentarii to “Spitalul Municipal Câmpina nu are autorizaţie sanitară de funcţionare”


 1. Antonia spune:

  Pai da, n/are autorizatie, dar are firma care/i face dezinsectia. Severin stie la ce se refera, dar nu vorbeste, ca a dat in boala pesedistilor sa spuna lucrurile cu jumatate de masura. Se feresc si pentru ca nici ei nu/s prea curati. Sa spuna clar ca Alin Moldoveanu si Marian Nistor sunt in spatele firmei de dezinsectie si ca firma asta a intrat in mai multe institutii publice. Asa cum firme controlate de Elvis Arghir fac lucrari la scoli, repar acoperisul Casei de Cultura si fac drenajul de pe Muscel spre parau. Trebuie sa fi de acolo, din mijlocul lor ca sa prinzi un contract pe undeva. O mizerie generala. Si apoi vin si pozeaza in fata noastra in corectii neamului de mi se intoarce stomacul pe jos.

  RăspundeRăspunde
 2. Dana spune:

  Sa-i sustinem pe tinerii politicieni, ca ei si afacerile lor vor scoate tara din criza!

  RăspundeRăspunde
 3. Nicu spune:

  daca sinteti asa tari de ce nu faceti sapaturi sa aflati ce e cu dezinsectia si spitalul, va zic eu ca sint minciuni ale pesedistilor, comunistii aia intoxica in frunte cu Severin, nu au cu ce sa se laude si arunca cu noroi pe unii care vor sa faca ceva pentru oras.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF