Administratie publica

Spitalul Municipal cere Consiliului Local 200.000 lei pentru spălătorie şi 30.000 euro pentru dotarea Cabinetului de Urologie

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina a transmis, săptămâna trecută, o adresă Primăriei şi Consiliului Local prin care solicită alocarea unor fonduri suplimentare de la buget. Mai întâi, se cer 200.000 lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a spălătoriei. Aceste lucrări au fost începute cu bani alocaţi de Guvern (100.000 lei), dar suma a fost insuficientă având în vedere că, din 1985, la spălătorie nu s-a mai făcut nici un fel de investiţie. Cel puţin aceasta este explicaţia dată de conducerea spitalului în adresa transmisă administraţiei locale.
A doua sumă solicitată – 30.000 euro – ar urma să fie folosită pentru achiziţionarea de aparatură pentru Cabinetul de Urologie. O investiţie care, după cum se menţionează în adresă, ar creşte gradul de adresabilitate al cabinetului şi, implicit, al spitalului şi ar duce la încasări mai mari la bugetul instituţiei.
Deocamdată, administraţia locală nu a luat o decizie în privinţa alocării fondurilor solicitate. Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CL nu apare nici un proiect de hotărâre referitor la Spitalul Municipal. Sigur, asta nu înseamnă că nu s-ar putea discuta acest subiect. Pe de altă parte, dacă se vor găsi banii necesari şi dacă se va dori alocarea lor s-ar putea convoca o şedinţă extraordinară în luna decembrie. Cel mai probabil, însă, sumele cerute de conducerea spitalului ar putea fi prinse în bugetul pentru anul viitor, având în vedere că acest an se apropie de final şi rar se întâmplă să se mai execute lucrări în decembrie.
În plus, pentru că instituţia abilitată (Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate) a rămas în urmă cu deconturile către unităţile câmpinene, Spitalul Municipal solicită administraţiei locale 400.000 lei pentru plata utilităţilor, iar Spitalul Voila cere 300.000 lei tot pentru utilităţi.

2 Comments

  1. Mariana Stroe says:

    Doar nu credeau ca descentralizarea e asa o hartie data de la minister la primarie. Na descentralizare, sa curga banii spre spital, ca are cine plati!

  2. Olgutza says:

    Dar banii de la Kaufland nu mai vin? Ca parca erau 200000 euro si s/ar rezolva niste probleme. Ii ia primaria si ii imparte in spital sau ii ia spitalul si stabileste ce face cu ei, ca e o suma maricica?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *