Social

O mână de oameni se ocupă de peste 60 de copii

AISIDespre Asociaţia AISI am mai scris. Nu strică să reamintim, totuşi, că este vorba despre acea asociaţie, condusă de italianul Paolo Gozzo, care se ocupă de copiii săraci din Câmpina. Sunt copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, cei mai mulţi provin din familii dezorganizate sau care trăiesc de pe o zi pe alta. La centrul de zi al AISI din Casa Tineretului, ei îşi fac lecţiile pentru şcoală, sunt consiliaţi, au activităţi recreative (dans, pictură, muzică), ba chiar primesc şi mâncare. Iar pentru unii dintre ei, poate fi singura masă de peste zi. Nu am scris, însă, niciodată, cine se ocupă de aceşti copii în fiecare zi, după-amiaza. O mână de oameni. Îi puteţi vedea în fotografie. Nu le dăm numele, pentru că nu şi-ar dori acest lucru. Ar prefera, poate, puţin ajutor din partea celor care ar putea face asta. Mâna asta de oameni se ocupă de peste 60 de copii. Zi de zi. Chiar şi în perioadele în care nu sunt plătiţi pentru că… în domeniul social cu greu se găsesc bani, cu greu apare vreun sponsor. Asta spre deosebire de politică, de exemplu. Aşa că, acum, la final de an, adunaţi-vă gândurile, studiaţi-vă posibilităţile şi, dacă vreţi, dacă puteţi, daţi o mână de ajutor copiilor de la AISI. Noi a făcut asta de Crăciun, dar darul nostru a fost infim în comparaţie cu nevoile acestor copii. Şi mai ales, în comparaţie cu ceea ce ar merita ei de la societatea în care trăiesc.

4 Comments

 1. Jenica Tabacu says:

  AISI si colaboratorii sai (invatatori, profesori, psihologi) ne dau o lectie de viata. Acesti oameni trudesc pentru a modela sufletele unor copii chinuiti, care nu au nicio vina ca s-au nascut in familii sarace, incapabile sa le asigure confortul si educatia necesare. Este bine ca strainii vin la noi, sa se ocupe de copiii nostri. In general, in mentalitatea noastra, in egoismul nostru, nu ne intereseaza ce se intampla cu cei de langa noi, in special ce se intampla cu copiii si batranii. Si e trist, foarte trist! Indiferenta de azi va fi platita scump maine!
  Ca cetatean al Campinei ii rog pe campineni sa sprijine AISI pentru ca acesti pui de om sa se bucure de tot ce e mai bun. Sa fim oameni pentru oameni si sa ne amintim mereu de proverbul: „dar din dar se face Rai!”

 2. anda miroiu says:

  Da, adevarat foarte frumos ca mai sunt oameni cu suflet in ziua de azi care sa faca fapte demne de respect. Doamnelor , domnisoarelor colaboratoare ale acestei asociatii aveti aprecierea noastra pentru munca depusa in sprijinul educatiei si integrarii acestor copii. Ma bucur nespus sa vad ca simtul civic al romanului nu a disparut, ca se poate uita Europa la noi si cu alti ochi vazand ca ne pasa de oamenii de langa noi. Mult succes!

 3. papay (Silviu Mihai) says:

  intradevar ceea ce fac acesti oameni este extraordinar. am avut ocazia sa-i cunosc si am realizat ca este impropriu sa-i numim oameni pentru ca ei fac eforturi supraomenesti pentru acesti copii. ” au conoscut cativa ingerasi cu aripile frante de cruzimea vieti si au incercat din srafundurile inimi sa le daruiasca aripioare” iar cand toti au crezut ca eforturile lor sunt zadarnice, atunci, au reusit sa faca ceea ce si-au propus. intr-un cuvat cei de la AISI sunt ingerii pazitori ai acestor copii.

 4. Biro Aurelian says:

  cinste acestor oameni care isi petrec poate jumatate din timpul lor cu acesti copii, cu toate ca poate unii dintre ei au copii acasa. sa le dea Dumnezeu putere in continuare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *