Taxele şi impozitele s-au mărit cu 20%, bonusul rămâne acelaşi

Categorie: Administratie publica 7 decembrie 2010

Sedinta CL Taxele şi impozitele s au mărit cu 20%, bonusul rămâne acelaşiÎn şedinţa extraordinară din această seară, Consiliul Local Câmpina a aprobat majorarea cu 20% a taxelor şi impozitelor pentru 2011. Reamintim cele două motive pentru care primarul a propus, iar CL a aprobat această majorare: necesitatea corelării cu rata inflaţiei şi reducerea impactului crizei economice. Prin proiectul de hotărâre se stabilea şi reducerea bonusului acordat pentru plata anticipată a dărilor la buget, de la 10%, la 7%. În timpul şedinţei, primarul Horia Tiseanu a revenit asupra propunerii iniţiale, astfel că, persoanele fizice care îşi plătesc taxele şi impozitele până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%, ca în fiecare an.

Ce înseamnă, concret, majorarea de 20%
O familie de câmpineni, care locuieşte într-un apartament de 50 mp, în zona de impozitare B, a plătit anul acesta un impozit de 106 lei. Anul viitor, aceeaşi familie va plăti 127 lei, deci cu 21 lei mai mult. În cazul unui apartament de 50 mp, situat în zona de impozitare C, se plătea până acum 101 lei, iar anul viitor se va plăti 122 lei.
În ceea ce priveşte impozitul pe terenuri (curţi şi construcţii), în 2010 acesta era 227 lei pentru o suprafaţă de 500 mp (zona B), iar în 2011 impozitul va fi de 272 lei. Pentru un teren similar din zona C, impozitul va ajunge la 172 lei, de la 144 lei.

Impozite diferite pentru mijloacele de transport
În cazul mijloacelor de transport, impozitul se majorează cu 12% pentru cele cu o capacitate cilindrică de până la 1.600 cmc şi cu 20% pentru cele peste 1.600 cmc. Vă reamintim că impozitele pentru autovehiculele cu o capacitate clindrică de peste 2.500 cmc sunt stabilite prin hotărâre de Guvern, autorităţile locale neavând putere de decizie, ci doar… de pus în practică.

Propuneri aberante, picate la vot
Consilierii locali nu au avut obiecţii la proiectul de hotărâre. Cu o excepţie. Pedelistul Gheorghe Sandu a surprins pe toată lumea, inclusiv pe colegii de partid, propunând majorarea cu 100% a impozitului pe terenurile-curţi şi pe terenurile folosite în scopuri agricole şi cu 200% a chiriei pentru terenurile ocupate de garaje ale persoanelor fizice. “Să mai îmbunătăţim un pic bugetul local”, a fost explicaţia dată de Gheorghe Sandu. Ceilalţi consilieri, indiferent de partid, nu au fost de acord cu metodele sale de… îmbunătăţire a bugetului, astfel că propunerile menţionate au picat la vot.

un comentariu to “Taxele şi impozitele s-au mărit cu 20%, bonusul rămâne acelaşi”


 1. Georgica spune:

  RUSINE-sunt oameni care nu au ce pune pe masa si voi din taxele șocale vreti sa tineti fufele prin birouri si prin deplasari prin strainatatea,imi este rusine de intelectualii din aest oras care nu isi ridica vocea impotriva acestor indivizi care ne i-au si ultima vlaga .
  Inca o lovitura dom Tiseanu….

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF