Turnătoria vrea să vândă terenul de joacă şi cere Primăriei 59 euro/mp

Categorie: Administratie publica 21 decembrie 2010

În cartierul Turnătorie, în apropiere de poarta TCO, se află cel mai mare spaţiu de joacă pentru copii din Câmpina. Terenul, în suprafaţă de 2.467 mp, aparţine Turnătoriei şi a fost amenajat în parteneriat cu administraţia locală. Acum, TCO are probleme financiare şi a intrat în reorganizare judiciară, motiv pentru care doreşte să vândă mai multe bunuri, printre care şi terenul menţionat. Prima ofertă a fost făcută Primăriei şi Consiliului Local.
„Turnătoria a intrat în insolvenţă, iar administratorul judiciar care se ocupă de reorganizare ne-a trimis o scrisoare prin care ne solicită să cumpărăm terenul la preţul de 59 euro/mp. Dacă nu vrem să-l cumpărăm noi, atunci trebuie să scoatem de acolo toate instalaţiile de joacă, pentru a putea fi vândut altcuiva. Noi am apelat la un evaluator specializat, care a stabilit preţul terenului la 30 euro/mp. În total ar fi vreo 74.000 euro şi nu peste 145.000 euro, cum cere Turnătoria. Consiliul Local trebuie să stabilească modul în care procedăm mai departe”, a afirmat primarul Horia Tiseanu la finalul şedinţei de ieri a CL.
La rândul său, viceprimarul Ion Dragomir a precizat că, de vreo două luni, a expirat contractul de asociere dintre Primărie şi TCO, iar societatea cere acum o chirie de 4 euro/mp/lună, până când se decide cine şi în ce condiţii va cumpăra terenul.

“Am ajuns la mâna TCO, deşi societatea are datorii la noi!”
Consilierul local Elena Albu a explicat unele lucruri nefăcute publice până acum: „În urmă cu mai multe luni, prin primăvară, la Comisia de Buget-Finanţe a ajuns prima notificare din partea Turnătoriei şi noi am recomandat atunci Primăriei să execute TCO pentru neplata taxelor şi impozitelor la bugetul local. Dar nu s-a întâmplat nimic. Acum, am ajuns la mâna TCO, care are datorii la noi, dar care ne cere chirie pentru terenul de joacă”.
Turnătoria Centrală Orion datorează bugetului local peste 250.000 lei, iar unii consilieri au propus o compensare între cele două părţi. Adică, Primăria să preia terenul în contul acestei datorii şi ar mai rămâne la mijloc o sumă destul de mică. Numai că, această soluţie nu mai e posibilă acum, deoarece societatea a intrat în reorganizare judiciară.
După mai multe discuţii, consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru ca reprezentanţii Primăriei să negocieze cu cei ai TCO în vederea cumpărării terenului de către municipalitate, dar la preţul stabilit de evaluator. „Direcţia Economică trebuie să fie foarte atentă de acum înainte pentru că mai sunt şi alte societăţi datoare şi care ar putea ajunge în situaţia Turnătoriei, iar noi am putea avea ulterior probleme în raportul cu aceste societăţi”, a mai spus primarul Horia Tiseanu.

3 comentarii to “Turnătoria vrea să vândă terenul de joacă şi cere Primăriei 59 euro/mp”


 1. CAMPINEANU spune:

  Ne-am cam plictisit de aberatiile domnei Albu cea portocalie si pe cerul gurii. Poate vrea sa fie in Consiliul de Administratie de la Turnatorie pentru ca nu mai stie in cate este membra !

  RăspundeRăspunde
 2. misu spune:

  De unde terenul turnatoriei ca in 1970 apartinea proprietarilor care aveau case acolo

  RăspundeRăspunde
 3. CAMPINEANU spune:

  Cand s-a privatizat, au luat mai pe nimic, atat cladirile si utilajele, cat si terenurile. Terenurile au fost ale comunitatii. Cu un management prost au ajuns in situatia asta. Acum, Primaria va fi nevoita sa ia din taxele si impozitele cetatenilor o suma cu care sa cumpere terenul respectiv.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF