Victor Bercăroiu dă în judecată administraţia locală

Categorie: Administratie publica 2 decembrie 2010

Victor Bercaroiu Victor Bercăroiu dă în judecată administraţia locală Omul de afaceri Victor Bercăroiu va acţiona Consiliul Local Câmpina în instanţa de contencios administrativ. Motivul acestui demers - refuzul administraţiei locale de a aproba Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru centrul de afaceri pe care Bercăroiu doreşte să-l construiască pe un teren care, practic, îi aparţine.
Povestea este deja cunoscută. În şedinţele din octombrie şi noiembrie, Consiliul Local a respins proiectul privind centrul de afaceri, prima dată invocându-se unele inadvertenţe urbanistice, iar a două oară – fără a se da vreo explicaţie asupra votului. Problema lui Victor Bercăroiu este ceva mai complicată, deoarece firma pe care o conduce – Mercantis BIG – a câştigat finanţare europeană de 700.000 euro pentru construcţia acestui centru de afaceri (multifuncţional, dar fără desfăşurarea de acte comerciale), iar dacă aprobarea PUD-ului mai întârzie mult, banii ar putea fi pierduţi. Investiţia ar urma să se realizeze pe platoul Pieţei Centrale, unde acum se află câteva magazine, foarte aproape de viitorul corp C2 al pieţei, pe care municipalitatea intenţionează să-l realizeze printr-un parteneriat public-privat. Terenul pe care Victor Bercăroiu vrea să construiască respectivul centru de afaceri aparţine firmei Mercantis. Pentru investiţia sa, Bercăroiu are toate documentele necesare, inclusiv certificatul de urbanism emis de Primăria Câmpina. Mai lipseşte doar PUD-ul…

“Nu-mi dau seama nici acum de ce proiectul a fost respins, nu-mi dau seama dacă la mijloc a fost vorba de un interes politic sau unul economic. Mi-e greu să înţeleg pentru că toţi consilierii mi-au garantat că nu sunt probleme, inclusiv primarul Horia Tiseanu. Mai mult, proiectul a trecut în unanimitate de Comisia Tehnică, din care face parte şi primarul. Am respectat absolut toate cerinţele impuse prin certificatul de urbanism. Nu cred că e o simplă coincidenţă că, în aceeaşi şedinţă în care proiectul meu a fost respins, s-a aprobat parteneriatul public-privat pentru corpul C2 al Pieţei Centrale. Sunt foarte curios ce va însemna acest parteneriat. Oricum, Consiliul Local nu are nici o justificare logică pentru respingerea PUD-lui. Am decis să acţionăm în judecată Consiliul Local, iar consilierii care nu au votat în favoarea proiectului vor trebui să răspundă. Voi cere să se aprobe prin instanţă PUD-ul. Mă mai gândesc dacă să cer sau nu şi daune Consiliului Local”, ne-a declarat Victor Bercăroiu.

un comentariu to “Victor Bercăroiu dă în judecată administraţia locală”


 1. CAMPINEANU spune:

  Este primul PUD neaprobat de Consiliul Local Campina de la constituirea acestuia ! S-au aprobat insa PUD-uri pentru constructii deja existente, fara autorizatii de constructie, dar bine vazute de primar et.co. Halal democratie portocalie !!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF