Politica

Are şi PSD Câmpina coloneii săi… Dar aceştia protestează faţă de reducerea pensiilor

Conferinta PSDÎn Câmpina există câteva sute de cadre militare în rezervă şi foşti ofiţeri ai MAI cărora le-au fost diminuate pensiile. Doi dintre aceşti pensionari, membri PSD, au participat la conferinţa de presă organizată săptămâna trecută de senatorul George Severin. Este vorba despre colonelul (r) Eugen Sârmă, fost comandant al Bazei de Tehnică Militară de la Ciuperceasca şi Cristian Ionescu, fost şef al Catedrei de Educaţie Fizică la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr”. Eugen Sârmă are 34 de ani vechime în armată şi, până la recalculare, avea o pensie de aproape 4.000 lei. Luna aceasta a primit 1.722 lei. „Am primit decizia de recalculare, am primit şi pensia. După hârtia asta pe care mi-a trimis-o Ministerul Apărării Naţionale, nu mă mai pot considera cadru militar în rezervă. Nu mai reiese de nicăieri gradul meu. Acest grad e proprietatea mea, e munca mea şi nu are nimeni dreptul să mi-l ia!”, a spus colonelul Sârmă. 
Cristian Ionescu a activat în cadrul şcolii de Poliţie din Câmpina din 1990 şi până la pensionare, în 2008. Are 18 ani vechime în MAI, la care se adaugă vechimea „civilă”, în total 35 de ani şi 7 luni. „Aveam 2.858 lei pensie. La recalculare, s-a considerat că am vechime incompletă şi mi s-a redus pensia la 1.600 lei. Nu numai că ne-au tăiat din bani, dar ne-au şi umilit. Eu am avut noroc, am lucrat într-un singur loc, la Şcoala de Poliţie, dar colegii care au lucrat în mai multe instituţii au alergat săptămâni la rând după hârtiile cerute de minister”, a afirmat Cristian Ionescu.  

„Nu noi avem pensii mari, ci profesorii au salarii foarte mici!”
Cei doi ofiţeri în rezervă au declarat că au refuzat să depună cereri de recalculare, chiar dacă la casele de pensii de care aparţin li s-a solicitat acest lucru.Cu sau fără cerere, recalcularea a fost făcută. Probabil, oamenii vor primi banii înapoi, aşa cum a anunţat Guvernul după decizia Curţii Constituţionale, însă recalcularea va continua. „E o nebunie ceea ce se întâmplă. O mare bătaie de joc! A auzit spunându-se că nu merităm asemenea pensii, că un cadru didactic are un salariu de mizerie în timp ce noi încasăm pensii mari. Nu noi avem pensii mari, ci cadrele didactice au salarii foarte mici!”, a mai declarat  Eugen Sârmă.

„Se pregăteşte fraudarea viitorelor alegeri…”
La rândul său, senatorul George Severin a spus că nu există nici un fel de document oficial prin care să se dispună recalcularea pensiilor. „Prin existenţa în Câmpina a Şcolii de Poliţie, dar şi a unor foste unităţi militare, numărul pensionarilor militari din localitatea noastră este destul de mare. Respectul preşedintelui faţă de justiţie şi de separaţia puterilor în stat a fost dat de declaraţiile de la… tribuna unui coş de la intrarea în Selgros Bucureşti. Nici ministrul Oprea nu şi-a ţinut promisiunea şi asistăm la o manipulare profesionistă din ce în ce mai intensă. Unul dintre cele mai dramatice aspecte ale manipulării este lipsa banilor. O spun cu toată responsabilitatea că bani există. Credeţi că cei 4 milioane euro sunt trimişi în teritoriu de doamna Udrea pentru că nu mai poate de grija populaţiei sau în scopuri electorale, pentru a se pregăti fraudarea viitoarelor alegeri?!” 

Despre coloneii PDL, numai de bine…
La precedenta conferinţă de presă, senatorul George Severin le solicitase celor trei colonei în rezervă, consilieri locali din partea PDL, Viorel Bondoc, Lucian Cercel şi Marian Dulă, demisia din CL în semn de solidaritatea cu camarazii lor cărora le-au fost înjumătăţite pensiile. Acum, Severin a revenit asupra subiectului: „Am văzut răspunsurile lor în presă. Eu nu le-am cerut decât un gest de onoare. Concluzia lor a fost că nu se rezolvă problema dacă-şi pierd ei sinecurile. Aceşti consilieri au demonstrat că au aceeaşi onoare ca şi ministrul Oprea, cu deosebirea că ei nu şi-au obţinut stelele la fel ca Oprea, adică numărând izmene şi chiloţi. Nu înţeleg cum poţi să aperi politica dusă de acest guvern criminal, să reprezinţi în teritoriu un partid precum PDL şi apoi să-ţi încasezi liniştit indemnizaţia de consilier când camarazii tăi au pensiile înjumătăţite!”

1 Comment

  1. misu says:

    Care onoare domnule Bita esti la fel ca ministrul Oprea

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *