Administratie publica

Blocarea roţilor, o afacere pe care Primăria Câmpina ar dori-o şi nu prea

Blocare masini 3Consilierul local Daniel Telegescu i-a propus primarului Horia Tiseanu să treacă „serviciul de blocare roţi” în atribuţiile viitoarei Poliţii Locale şi să se renunţe la colaborarea cu firma care pune „caracatiţa” pe roţile maşinilor parcate neregulamentar. „Oricum, poliţiştii fac toată treaba, iar firma respectivă încasează banii”, a spus Daniel Telegescu. Acesta consideră că nici nu e nevoie de o investiţie prea mare pentru preluarea activităţii de către municipalitate, prin poliţiştii locali. „Eu am vorbit cu conducerea actualei Poliţii Comunitare, viitoare Poliţie Locală şi ar putea fi preluat acest serviciu de blocare a roţilor. Implică fonduri mici, ar fi nevoie de o maşină specială pentru ridicare şi de mai multe caracatiţe”, este de părere Telegescu.
Primarul Horia Tiseanu consideră că ideea nu este rea, subiectul fiind discutat de mai multe ori la nivelul Executivului câmpinean. „Cred că, deocamdată, vom continua colaborarea cu societatea cu care avem contract. Dar asta nu înseamnă că vom renunţa la idee. Trebuie să facem nişte cheltuieli care, totuşi, nu se impun acum: achiziţionarea unui autovehicul, a unor caracatiţe, ar trebui să găsim o soluţie şi pentru cota de combustibil având în vedere ca lege limitează această cotă pentru administraţiile locale. Este o idee pe care o vom pune în aplicare mai târziu”, a afirmat primarul Tiseanu.

Anul trecut, Primăria a încasat 32.653 lei din blocarea roţilor
În prezent, administraţia câmpineană are încheiat un contract de asociere în participaţiune cu SC Strand Auto Serv SRL Ploieşti. Contractul se deruleză din 2007, iar scopul acestuia este desfăşurarea în comun a activităţilor de blocare, ridicare, transport, depozitare, pază şi eliberare a maşinilor staţionate neregulamentar pe domeniul public. Pe scurt – blocarea roţilor, pentru că nici o maşină nu a fost până acum ridicată, transportată, depozitată, păzită şi apoi eliberată. Conform contractului cu firma ploieşteană, Primăria Câmpina primeşte 40% din cuantumul încasărilor pentru blocarea roţilor, iar Strand Auto Serv – 60%. În 2009, din blocarea roţilor s-au încasat 53.313 lei la bugetul local. În 2010, suma a scăzut considerabil, s-au încasat doar 32.653 lei. Probabil, din ce în ce mai puţini conducători auto parchează neregulamentar…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *