Administratie publica

Câmpinenii au intrat în 2011 cu restanţe la bugetul local

Ecaterinescu 13Pentru prima dată în istoria post-decembristă a Câmpinei, în 2010, procentul încasărilor taxelor şi impozitelor de la populaţie a fost sub 90%. Mai exact – 86%. „Probabil din cauza crizei economice. A crescut numărul şomerilor, s-au redus salariile bugetarilor şi poate că oamenii nu au mai putut plăti impozitele. Gradul de colectare este peste media naţională, dar sub cel înregistrat de noi, pe plan local, în ultimii ani”, ne-a declarat directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu. În ceea ce priveşte agenţii economici, gradul de colectare a depăşit 91%.

125.000 lei încasaţi în primele trei zile lucrătoare din 2011

„Eu cred că fundul sacului în criză a fost atins în 2010. Încasările de la început de 2011 îmi dau speranţe că vom reuşi să realizăm veniturile proprii prognozate pentru noul an”, a afirmat Ecaterinescu. În prima zi de lucru a Direcţiei Economice, pe 3 ianuarie, s-au încasat 25.000 lei reprezentând taxe şi impozite de la populaţie. În următoarele două zile, încasările au fost şi mai mari – 50.000 lei pe 4 ianuarie şi încă 50.000 lei pe 5 ianuarie. „Da, sunt încasări foarte bune de la populaţie şi, probabil, ritmul acesta bun va continua până la 31 martie, deoarece mulţi câmpineni doresc să se încadreze în termenul în care beneficiază de o reducere de 10%”, a mai spus Gheorghe Ecaterinescu.

Vom avea buget mai devreme decât în anii precedenţi
Administraţia câmpineană trebuie să aprobe bugetul local în termen de 45 de zile de la adoptarea  bugetului de stat. Asta înseamnă că vom avea buget în prima jumătate a lunii februarie, dacă totul decurge conform graficului. Până marţi, 11 ianuarie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova trebuie să repartizeze sumele defalcate pe unităţi administrativ teritoriale şi să comunice fiecărei localităţi o estimare a cotelor defalcate din impozitul pe venit. Apoi, Primăria Câmpina trebuie să definitiveze bugetul local până la 18 ianuarie, pentru a putea fi supus dezbaterii publice. Apoi, în februarie, va avea loc şedinţa Consiliului Local pentru aprobarea bugetului pe 2011.
Trebuie menţionat faptul că, în acest buget, vor intra şi cei 675.000 euro reprezentând suplimentarea creditului BCR pentru investiţii (banii vor putea fi folosiţi din acest an), dar şi cei 4 milioane de lei reprezentând cofinanţarea pentru modernizarea Căii Dacia.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *