Administratie publica

Gunoiul se scumpeşte cu 6,56%

Masina gunoiMajorarea tarifului pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere va fi aprobată în şedinţa de joi a Consiliului Local Câmpina. Practic, de la 1 februarie 2011, vom plăti 9,05 lei/persoană pe lună, cu tot cu TVA, vechiul tarif fiind de 8,49 lei. După cum reiese din memoriul care însoţeşte cererea remisă Consiliului Local de către Floricon Salub, majorarea are la bază scumpirea combustibilului şi majorarea taxei de rampă. Aceast taxă este percepută de Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL, operatorul rampei ecologice de la Boldeşti Scăieni şi a crescut de la 48,65 lei/tonă la 51,55 lei/tonă.  

Doar aproape 60% dintre familiile câmpinene au contract pentru gunoi
În documentaţia pe care conducerea Floricon Salub a transmis-o administraţiei locale există un capitol aparte legat de activitatea de salubrizare prestată populaţiei. Se precizează că numai 50-60% dintre proprietarii de locuinţe din Câmpina au contract cu operatorul de salubritate. Asta înseamnă că aproape 6.000 de familii se descurcă… pe cont propriu cu gunoiul menajer.
Conducerea Florion susţine că nu poate fundamenta un tarif competitiv pentru gunoi atâta vreme cât mulţi proprietari refuză să încheie contracte de salubrizare, iar alţii au contracte, dar au declarat mai puţini membri ai familiei decât sunt în realitate. În plus, au existat şi solicitări de reziliere a contractelor pe motiv că familia respectivă nu mai are bani să plătescă gunoiul. Floricon Salub nu are competenţe legale să rezolve aceste probleme, doar administraţia publică locală dispunând de pârghiile necesare pentru luarea unor măsuri.

4 Comments

 1. iulian says:

  BRAVO Consiliu si Primar ce taxe mai aprobati pe umerii campinenilor ca sa va fie voua bine si acolitilor vosti????? RUSINE!!!!!!!!

 2. Olgutza says:

  Am contract si platesc la timp gunoiul dar mi se pare mult aproape 100.000 lei vechi de persoana, noi suntem trei si vom plati aproape 300.000 lei pe luna ptr gunoi? Pentru ce? Pentru un cazanel pe care il scot la poarta si nu e plin intotdeauna? Si daca cade o sticla din el acolo ramane pe strada, ca nesimtitii aia de la Floricon nu se apleaca sa o ridice!!!

 3. Kristo says:

  Pretul mi se pare nesimtit. Mai ales ca in zona caselor, se ridica o singura data pe saptamana gunoiul!Am solicitat ca macar ,vara, pe timp de canicula, sa se ridice de 2 ori pe saptamana gunoiul….vreun raspuns ?nu!sa mai adaug doar atat : Ati cam tras chiulul domnilor iarna aceasta pe strazile laterale cu sarea si nisipul!….

 4. Pensionarul SRL says:

  Fratilor,Campina are aproape cele mai mari taxe din Romania,cu sprijinul ediilior orasului care a concesionat serviciul de salubritate unei firme care nici macar un camion specializat sa care zapada nu are,ce pretentii aveti.
  Uitati-va ce taxe sunt in judetul nostru,in tara ,in marile orase si faceti comparatie.
  Ex.
  Metru cub de gunoi este de aproximativ 60 lei pe cand la Ploiesti firma Rosal are un pret de aproximativ 20 lei
  Motivatia este ca gunoiul se duce la Boldesti .
  Taxele si impozitele s-au marit deoarece trebuiesc acoperite gaurile facute in buget primarie prin managementul defectos.
  Ce ne mai asteapta dom Primar in viitor.
  Apropo,

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *