Administratie publica

Modernizarea iluminatului public, o investiţie care nu se vede, dar care reduce cheltuielile de la buget

În Câmpina a început, în 2010, o investiţie destul de amplă privind modernizarea sistemului de iluminat public. „Nu este o investiţie foarte vizibilă, aşa cum ar fi, de exemplu, asfaltarea unei străzi. Dar este o investiţie importantă, care se derulează pe parcursul a doi ani şi care reduce costurile cu iluminatul pe domeniul public cu aproape 25%”, consideră primarul Horia Tiseanu.  
Anul trecut, în cadrul acestei lucrări, au fost înlocuite 1.700 de corpuri de iluminat din cele 2.000 care vor fi schimbate în total. Au fost montate becuri economice, „care sunt mult mai eficiente şi din punct de vedere al consumului şi costurilor, dar şi în ceea ce priveşte intensitatea luminoasă”. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu s-a experimentat, dacă se poate spune aşa, instalarea unor stâlpi noi, cu corpuri noi de iluminat şi cu toate instalaţiile îngropate în trotuar. „Sunt în subteran şi cablurile de iluminat, dar şi toate cablurile de date. Aşa ar trebui să fie în tot oraşul, să nu mai vedem pădurea de cabluri pe stâlpi. E mai modern, mai elegant şi sperăm să reuşim, în timp, să transferăm în subteran toate cablurile”, a mai afirmat primarul Tiseanu.

3 Comments

 1. Kristo says:

  Singurul tronson modernizat recent este cel de pe Voila ( sectorul cuprins intre intersectia VOILA – VALEA DOFTANEI – SOTRILE) si Spitalul Voila. In rest ?!!!!!…

 2. ksk says:

  IN REST?????? Du-te la oile si vacile tale daca ala e singurul tonson modernizat din Campina pe care il cunosti. In municipiul Campina s-au inlocuit in jur de 1700 de corpuri de iluminat care acopera 85% din suprafata totala. Daca iti enumar toate strazile si stradutele din oras unde au fost inlocuite corpurile iti ia o zi sa le citesti.

 3. Kristo says:

  1. Vezi ca eu am folosit un limbaj civilizat si nicidecum nu stau in acea zona desi esti pornit/a pe discriminari.
  2. Pe acel tronson am vazut foarte recent corpuri de iluminat exact ca acele de pe DN1 din dreptul pasajelor de la Otopeni. Probabil la ce te referi tu sunt corpurile de iluminat schimbate acum 6-7 ani care nu se incadreaza in actualul program de modernizare(din stalpii clasici de beton in stalpi de metal). Spune-mi, in lista aia a ta, sunt trecute si corpurile de iluminat din parcul de la Solat, de la Ceas, de la Piata Centrala?Sunt aceleasi globuri (doar ca din becuri normale au pus economice de foarte proasta calitate) de zeci de ani, 50% din ele arse…PE FAIMOSUL BULEVARD AL CULTURII CARE ARATA PENIBIL CE MAI ZICI ?…
  3. Daca ai o lista pertinenta cu toate strazile care au fost „modernizate” trimite-o redactiei spre publicare !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *