Administratie publica

Să ne ferească Dumnezeu de incendii, că nici hidranţi nu avem în Câmpina!

Un raport al Biroului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Câmpina scoate la iveală câteva aspecte care ar trebui să îngrijoreze autorităţile locale. De exemplu, din raport aflăm că majoritatea hidranţilor stradali din Câmpina, destinaţi aprovizionării cu apă a autospecialelor pompierilor, sunt nefuncţionali. Platformele de alimentare cu apă pentru incendii, de la Lacul Bisericii, sunt defecte şi colmatate, iar la Direcţia Economică, Poliţia Comunitară şi Creşa Municipală nu au fost întocmite studiile de specialitate pentru identificarea şi evaluarea riscului de incendiu. 
„Pentru studiile de specialitate, s-a luat legătura cu un specialist în evaluarea riscului de incendiu şi pe parcursul acestui an vor fi întocmite aceste studii”, menţionează în raport şeful Biroului pentru Situaţii de Urgenţă, Octavian Tudose. Cu o întârziere devenită… tradiţională pentu o administraţie publică, având în vedere că instituţiile menţionate nu s-au mutat ieri în spaţiile respective, ci sunt acolo de ani buni. Tot Tudose precizează că în 2011 vor fi reparate şi platformele de alimentare cu apă, concomitent cu reabilitarea malurilor Lacului Bisericii.  

Până şi instalaţia de semnalizare incendii de la Primărie este defectă
În raport sunt menţionate şi alte probleme, unele semnalate chiar de ISU Prahova, dar rămase nerezolvate din… lipsă de fonduri. La Casa de Cultură, nu este asigurată desfumarea în sala de spectacole şi spaţiile scenei, iar clădirile Casei de Cultură şi Casei Tineretului nu sunt prevăzute cu instalaţie pentru semnalizarea incendiilor. Mai mult, instalaţia de detecţie-semnalizare incendii de la Casa cu Grifoni este defectă. Ar fi de râs, dacă n-am vorbi, totuşi, despre posibile situaţii de urgenţă care, iată, ar lua pe nepregătite autorităţile locale. Din acelaşi raport aflăm că abia în acest an va fi încheiat un contract de prestări-servicii cu firma care a montat instalaţia de la Primărie. Ca o paranteză, vă reamintim că preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă este chiar primarul Horia Tiseanu.

4 Comments

 1. Olgutza says:

  Foarte tare faza cu instalatiile de incendii, foaaarte tare!!! Cat naiba poate sa coste o instalatie din asta de nu a avut primaria bani sa ia? Poate are anul asta ca tot ne-a marit taxele si impozitele!!!

 2. Dan says:

  eu as pune la pamant cu buldozerul casa tineretului si as construi acolo o casa a tineretului adevarata, in care sa nu ploua, sa nu mori de frig, sa aiba loc toata lumea, cu o sala de spectacole adevarata, nu imbacsita si mizerabila, cu sali de conferinte si altele; iar la casa de cultura as face o curatenie si modernizare de la un capat la altul!

 3. Mariana Stroe says:

  Asa suntem noi romanii, ne culcam pe o ureche si la un dezastru incepem sa dam din colt in colt. Niciodata nu suntem pregatiti pentru nimic.

 4. Pensionarul SRL says:

  Problemele acestea se stiu de foarte multi ani,Campina nu are o retea de hidranti serioasa si pusa la punct.
  Cel care trebuia sa se ocupe de aceste lucruri a considerat ca nu este necesar,doamne fereste Dom primar sa aveti nevoie de apa pentru alimentarea masinilor de pompieri( ma refer la cartierul Slobozia).

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *