Politica

„Scrisoarea pierdută” a liberalilor, în maşina de… tocat hârtie a pedeliştilor

Elena AlbuIeri au reacţionat pesediştii, prin viceprimarul Ion Dragomir. Azi a venit rândul democrat-liberalilor, prin consilierii locali Elena Albu şi Marian Nistor şi prin primarul Horia Tiseanu. Într-un fel, cu acele scrisori trimise câmpinenilor înainte şi după sărbători, liberalii şi-au atins unul dintre scopuri – au făcut valuri. Nu pe stadion, ci în politica locală.
„Acea afirmaţie, cum că municipiul este condus de oameni care habar nu au ce înseamnă administraţia locală şi managementul, este dezonorantă pentru domnul care semnează scrisoarea (Virgil Guran)”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, consilierul PDL Elena Albu.
Aceasta a vorbit şi despre sensul giratoriu de la Complexul Comercial Fibec, cel pe care liberalii îl consideră nejustificat de scump. „Ştiţi cu toţii cum se stabileşte valoarea unei lucrări, se face un proiect tehnic, un studiu de fezabilitate. Da, din SF a rezultat un preţ mai mare, de peste 8 miliarde lei vechi, iar după licitaţie acest preţ a scăzut considerabil. Uneori e o problemă legată de cei care fac studiile, alteori, având în vedere actuala situaţie economică, firmele reduc preţurile pentru că vor să lucreze. Licitaţia s-a câştigat cu 3,5 miliarde lei vechi, iar cele 2 miliarde alocate suplimentar, ulterior, au fost pentru devierea reţelelor. Aceste 2 miliarde le-a încasat Electrica şi nu firma care a realizat sensul giratoriu. S-a explicat de mai multe ori acest lucru”, a mai spus Elena Albu.
Consilierul PDL a reamintit că studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru sensul giratoriu au fost aprobate în unanimitate în Consiliul Local, „deci de consilierii tuturor partidelor, inclusiv PNL”.

„Sunt sigur că vor urma şi alte scrisori”
Este părerea consilierului PDL Marian Nistor. Acesta mai este sigur de un lucru: „În scrisoarea PNL sunt menţionate nişte lucrări de care Câmpina are nevoie şi care sunt incluse deja de noi în bugetul pentru 2011. O să vedeţi că, la un moment dat, vor veni unii şi vor spune că la presiunea lor s-au făcut aceste lucrări!”
Da, se poate ca Nistor să aibă dreptate. Pedeliştii cunosc bine această lecţie. Le-a mai dat-o cineva, prin 2007 – 2008. Iar acel cineva este acum coleg de partid cu ei şi consilier personal al primarului Tiseanu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *