Administratie publica

Sediul şi terenul fostei CPGC au fost scoase la licitaţie fără ştirea Primăriei

CPGC-Campina-2„Ceea ce se întâmplă cu lichidarea Companiei Publice este un vis urât. Am aflat cu surprindere că imobilul de pe Calea Plevnei şi terenul aferent, care au aparţinut Companiei Publice de Gospodărie Comunală, au fost scoase la licitaţie pentru a li se plăti drepturile salariale foştilor angajaţi ai societăţii”, aşa sună anunţul făcut de primarul Horia Tiseanu la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina.
Lichidarea CPGC a început în februarie 2009  şi pare fără sfârşit. Lichidatorul desemnat de administraţia locală să se ocupe de această acţiune este Paul Tifigiu. La sfârşitul anului trecut, foştii angajaţi ai CPGC, cei care şi-au pierdut locurile de muncă după ce serviciile de apă şi canal au fost preluate de HidroPrahova, au câştigat procesul intentat Companiei, prin care solicitau plata a zece salarii nete pe economie, în total vreo 260.000 lei. Sentinţa judecătorească este definitivă şi irevocabilă.

Clădirea şi terenul au fost evaluate la 3,8 milioane lei
Pentru a plăti aceşti bani, lichidatorul a făcut demersurile necesare pentru scoaterea la licitaţie a sediului şi terenului care au aparţinut CPGC. „Domnul lichidator, pe care nu-l recomand nimănui, a găsit soluţia să valorifice nişte bunuri. Terenul de pe Calea Doftanei şi sediul în care acum funcţionează Direcţia Economică şi HidroPrahova. Erau ultimele bunuri pe care ne-am fi gândit vreodată să le vindem. Există o vidanjă, care a costat 800.000 lei şi pentru care exista o ofertă de 200.000 lei, există terenurile de la staţia de pe Strada Petrolistului, nu înţeleg de ce s-a ajuns tocmai la sediu! Îmi scapă dacă există vreun interes. Nu trebuie să uităm că terenul şi clădirea sunt evaluate la 3,8 milioane lei vechi, iar foştilor salariaţi trebuie să le plătim 260.000 lei. Aştept cu mare căldură încetarea activităţii lichidatorului ale cărui interese nu concordă cu cele ale localităţii”, a spus primarul Horia Tiseanu.

Foştii salariaţi vor primi banii de la bugetul local
Iniţial administraţia publică nu a fost de acord să plătească banii solicitaţi de foştii angajaţi ai CPGC, pe motiv că nu există cadrul legal pentru alocarea sumei respective de la bugetul local, contractul colectiv de muncă nefiind aprobat de AGA de la fosta Companie Publică. Cum există o sentinţă judecătorească şi cum lichidatorul a apelat la „soluţia licitaţiei”, primarul Tiseanu a propus Consiliului Local 2să alocăm suma de 260.000 lei pentru ca sediul şi terenul aferent să rămână în patrimoniul local”. Altfel, municipalitatea ar pierde nişte bunuri evaluate la 3,8 milioane lei pentru o datorie mult mai mică.

2 Comments

 1. Eldoar says:

  Poate cineva sa ne spuna:
  Cine l-a numit pe Dl. Chitu ca lichidator al fostei Companii?
  Cati bani primeste pe luna pentru aceasta activitate?
  Cine a stabilit aceasta suma?
  Din ce fonduri este platit?
  De cate luni desfasoara activitatea de lichidator?

 2. admin says:

  Paul Tifigiu este lichidatorul fostei CPGC. A fost numit ca lichidator de catre Consiliul Local Campina in octombrie 2008. Lichidarea CPGC a inceput in februarie 2009. Tot Consiliul Local a stabilit un „onorariu de deschidere” de 100 milioane lei vechi pentru lichidator, bani pe care i-a si primit. Nu stim daca au mai fost si altii pe parcurs, probabil ca da. Sunt fonduri de la bugetul local.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *