Politica

Senatorul George Severin le cere public demisia consilierilor locali Lucian Cercel, Viorel Bondoc şi Marian Dulă

George Severin„Fac un apel public la consilierii – ofiţeri în rezervă din Consiliul Local Câmpina şi mă refer la consilierii PDL Lucian Cercel, Marian Dulă şi Viorel Bondoc, să arate dacă se solidarizează sau nu cu camarazii lor afectaţi de recalcularea pensiilor. Să arate dacă îi interesează mai mult o funcţie temporară de consilier local sau solidaritatea cu camarazii lor. Ar fi un gest de onoare din partea lor să se rupă de actualul Guvern. Dacă au onoare şi jenă faţă de camarazi, atunci le aştept demisia din Consiliul Local. Dacă nu, sunt la fel ca ministrul Oprea”, acesta a fost mesajul transmis astăzi de senatorul George Severin. 
În cadrul unei conferinţe de presă, parlamentarul PSD a vorbit despre nedreptatea care li se face cadrelor în rezervă ale MApN şi MAI prin reducerea drastică a pensiilor: „Ministrul Gabriel Oprea şi-a dat cuvântul de onoare că, dacă o singură pensie sub 3.000 lei va fi redusă, atunci îşi dă demisia. Vom iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Oprea, care ar trebui să aibă onoare şi să demisioneze. Mii de oameni din ţară au fost obligaţi să părăsească armata prin pensionare pentru ca România să-şi respecte obligaţiile internaţionale faţă de NATO şi UE. Li s-a promis că vor avea vechime integrală în muncă. Iar Guvernul îşi bate joc acum de aceşti oameni, le reduce pensiile unora chiar la mai mult de jumătate. Nu există respect faţă de haina militară, faţă de eforturile făcute de aceşti oameni pentru apărarea ţării! Şi în Câmpina există sute de cadre afectate, pensionari ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului de Interne.”
Şi pornind de la acest subiect, Severin le-a cerut demisia celor trei ofiţeri în rezervă, care sunt şi consilieri locali PDL, din partea cărora aşteaptă un răspuns.

2 Comments

  1. Olgutza says:

    cred ca de data asta Severin a mers cam departe, nu e el cel mai in masura sa vorbeasca si sa faca apeluri publice, pe bune; pana mai ieri era coleg de psrtid cu cei trei consilieri, acum e pe val si a ajuns sa ceara demisii; eu vreau sa stiu daca filiala psd e de acord cu ce a zis Severin.

  2. Mariana Stroe says:

    Credeti ca celor trei consilieri le convine situatia asta? Eu nu cred, mai ales ca sotiile la 2 din ei sunt cadre didactice si li s/au redus si lor salariile. Dar in consiliu se mai lipesc de o indemnizatie, deplasare, mai pica ceva, sa fim seriosi! Nici Severin daca era in locul lor nu demisiona, din opozitie ii convine sa vorbeasca, a picat bine subiectul, in realitate il doare in cot de militari.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *