Social

Angajaţii Spitalului Floreşti protestează faţă de decizia ministerului de a desfiinţa unitatea

Aproximativ o sută de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Floreşti au întrerupt lucrul, în această dimineaţă, şi au organizat un protest spontan în faţa spitalului. Cadrele medicale sunt nemulţumite de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul în azil de bătrâni. Nemulţumit este şi primarul comunei Floreşti, Eugen David. Acesta a declarat pentru Mediafax că proiectul ministerului este „o măsură luată pe picior, cu puternic caracter politic”.

„Spitalul a avut 200 de paturi, din care 50 au fost desfiinţate. Acum spitalul este arhiplin. Cele 150 de paturi care au rămas sunt ocupate toate şi dacă ar fi nevoie de noi internări nu am avea paturi pentru pacienţi. Ne-au dat spitalele şi acum aflăm de la televizor că vor să le desfiinţeze. Noi am investit în acest spital 100.000 lei în ultimele şase luni, de când l-am preluat. Întreţinerea unităţii nu reprezintă o problemă pentru administraţia locală”, a mai spus primarul Eugen David.
Angajaţii Spitalului de la Floreşti consideră că niciodată nu va putea fi amenajat aici un cămin de bătrâni, având în vedere ce boli se tratează. Ei spun că în alte ţări, atunci când se decide închiderea unui spital TBC, clădirea este arsă din temelii. Cadrele medicale nu înţeleg de ce să fie desfiinţat un spital plin de pacienţi din tot judeţul şi se întreabă unde vor fi duşi aceşti bolnavi având în vedere că şi cel de la Ploieşti este plin.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *