Administratie publica

Autorităţile din Poiana Câmpina vor să concesioneze clădirea în care a funcţionat spitalul

Spitalul Poiana pustiu 1Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, consideră că Spitalul de Boli Pulmonare din Breaza ar putea foarte bine să funcţioneze în spaţiul fostului spital de la Poiana, ca secţie exterioară a… Spitalului de Pneumoftiziologie din Floreşti. O propunere cu care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost de acord, în principiu. Autorităţile locale din Poiana Câmpina au, însă, alte planuri şi asta pentru că „pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic în legătură cu spitalul”, după cum a afirmat primarul Aurel Duţă.

Cu alte cuvinte, proprietarul imobilului (Consiliul Local Poiana Câmpina) nu ştia nimic despre demersurile făcute de autorităţile judeţene. „Acum, clădirea fostului spital este goală. Noi nu ne putem permite să reabilităm şi să întreţinem acest imobil, pentru că nu avem fonduri. Tocmai de aceea, la şedinţa în cadrul căreia am aprobat bugetul, am discutat cu consilierii locali despre soarta acestui spaţiu şi am decis să-l concesionăm, adică să-l scoatem la licitaţie. Condiţia va fi aceea de a i se păstra destinaţia de spaţiu medical. Principala noastră dorinţă este de a găsi pe cineva care să investească şi să modernizeze şi această aripă a spitalului”, ne-a declarat primarul comunei Poiana, Aurel Duţă.
Cel mai probabil, un proiect de hotărâre privind concesionarea spitalului de la Poiana va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei CL de la sfârşitul acestei luni.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *