Cartierul rezidenţial de la Şcoala de Poliţie trebuie construit în cinci ani

Categorie: Social 11 februarie 2011

Teren scoala politie 1 Cartierul rezidenţial de la Şcoala de Poliţie trebuie construit în cinci aniCel puţin, aşa prevede contractul încheiat cu dezvoltatorul imobiliar. Semne de întrebare există, având în vedere cine construieşte. Ştim deja că licitaţia pentru realizarea ansamblului rezidenţial de pe terenul de 77.425 mp aparţinând Şcolii de Poliţie a fost câştigată de firma Erin SRL Câmpina, cea cu “turnul înclinat” din centrul Câmpinei. Contractul a fost încheiat în noiembrie 2010 şi stipulează că dezvoltatorul are la dispoziţie cinci ani pentru a… preda la cheie locuinţele. Aşadar, Erin SRL trebuie să construiască, până în 2015, 132 de locuinţe, din care 112 individuale (case) şi 40 colective (în două blocuri, cu apartamente cu 2 şi 3 camere). Oferta finală de preţ prezentată de dezvoltator a fost: 588 euro/mp, fără TVA, pentru imobilele locuinţe individuale, cu regim de înălţime parter şi etaj, respectiv 504 euro/mp, fără TVA, pentru imobilele locuinţe colective – blocuri, cu regim de înălţime parter şi 4 etaje. Pentru aceste locuinţe au fost depuse până acum 109 cereri. Deocamdată, nimeni nu şi-a retras dosarul aşa cum se bănuia la un moment dat, după reducerea salariilor bugetarilor. Pentru că, reamintim, locuinţele respective sunt destinate doar cadrelor MAI.

Cladiri Erin Cartierul rezidenţial de la Şcoala de Poliţie trebuie construit în cinci ani
Conducerea şcolii susţine că nu se îndoieşte de seriozitatea dezvoltatorului
Săptămâna trecută, reprezentanţii Erin SRL au venit la Şcoala de Poliţie împreună cu proiectantul cartierului pentru a intra în posesia documentelor legate de cadastru şi pentru a anunţa că se apucă de treabă. Investiţia este evaluată la 24 milioane euro, iar partea de proiectare şi realizarea utilităţilor – 800.000 euro. Sunt sume mari şi, având în vedere amploarea investiţiei, nu poţi să nu te întrebi dacă o firmă precum Erin poate… duce până la capăt lucrarea. Conducerea Şcolii de Poliţie spune că nu are motive să se îndoiească de seriozitatea dezvoltatorului imobiliar. “Există o scrisoare de garanţie bancară prin care se atestă că dezvoltatorul deţine active financiare care-i permit să acceseze credite de mai multe milioane de euro. Din punctul nostru de vedere, este o garanţie suficientă, la care se adaugă relaţia foarte bună pe care o avem cu dl. Dan Ungureanu, administratorul firmei. Lucrurile decurg normal. Sunt 109 dosare şi nu există un termen final de depunere. Se primesc cereri până se acoperă numărul locuinţelor. Urmează ca solicitanţii să fie declaraţi eligibili de către bancă pentru începerea finanţării investiţiei”, ne-a declarat comisarul şef Emil Manta, directorul adjunct al Şcolii de Poliţie.
Dan Ungureanu are o relaţie mai veche cu Şcoala de Poliţie. Prin firma sa a fost reabilitată centrala termică a instituţiei şi se furnizează energia termică. De patru ani la acelaşi preţ.

Oficial, Dan Ungureanu nu mai este patronul firmei Erin
Erin SRL este o firmă cunoscută în Câmpina. Pe plan local, numele omului de afaceri Dan Ungureanu este asociat cu clădirea neterminată din centrul municipiului, cu extinderea ştrandului acoperit, dar şi cu unele construcţii realizate fără autorizaţie sau fără respectarea autorizaţiei de construire. Sunt probleme vechi, nerezolvate, care ţin de “ograda” Primăriei. Iar în ceea ce priveşte strict “turnul înclinat” din centru, aici există un litigiu fără sfârşit între firma Erin şi Primărie. De altfel, din 2009, administraţia locală a solicitat avocatului Constantin Pănoiu să preia şi acest dosar. Un subiect asupra căruia vom reveni.
Interesant este alt aspect, mult mai puţin cunoscut. Dan Ungureanu nu mai este patronul firmei Erin. A înfiinţat societatea în 1994 şi a administrat-o destulă vreme. În 2008, însă, omul de afaceri a cesionat toate părţile sociale şi s-a retras din societate. După cum reiese din Monitorul Oficial nr. 7421 din 22 decembrie 2008, asociat unic şi administrator al societăţii Erin SRL Câmpina a devenit Sorin Valeriu Balea din Poiana Câmpina. Desigur, Ungureanu s-a retras oficial din societate, dar asta nu înseamnă că nu mai are nici o legătură cu Erin SRL.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF