Administratie publica

Consiliul Local Câmpina decide, mâine, dacă se scumpesc biletele de transport pe traseele interne

Microbuz Eliro 1Scriam recent despre faptul că firma Eliro a depus la Primărie o solicitare privind majorarea preţului biletului pentru Voila de la 2 lei la 2,5 lei/călătorie. Această solicitare s-a transformat într-un proiect de hotărâre, care va intra în dezbaterea Consiliului Local în şedinţa de mâine. Eliro motivează solicitarea prin scumpirea carburanţilor, asigurărilor şi cheltuielilor cu întreţinerea maşinilor. Reprezentanţii firmei de transport au menţionat în adresa trimisă administraţiei locale că ultima ajustare de bilet a fost în iunie 2009, că între timp s-au scumpit carburanţii de la 3,29 lei/l (iunie 2009) la 5,06 lei/l (ianuarie 2011), că s-au majorat cu 100% tarifele la asigurările RCA şi cu 89% cheltuielile cu asigurările Casco şi că s-au majorat cu 57% cheltuielile cu întreţinerea maşinilor (service, ulei, anvelope, piese de schimb).
Interesant este, însă, raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre, raport întocmit de directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu. În document se menţionează faptul că „majorarea preţului biletului de călătorie intervine într-o perioadă de criză, când veniturile populaţiei nu pot creşte. Solicitarea va conduce, în final, la reducerea numărului de călători, astfel încât, pentru rentabilizare, prestatorul de servicii va cere, în perioada următoare, o nouă creştere de tarif”.
Aşadar, Eliro cere scumpirea biletelor, Direcţia Economică este de părere că momentul e nepotrivit, iar câmpinenilor, în mod cert, nu le-ar pica prea bine această majorare. Acum, rămâne de văzut ce va decide Consiliul Local.

3 Comments

 1. CAMPINEANU says:

  Rusine !!! Sa mergi o statie cu 2,5 lei numai in Campina se poate intampla ! Suntem unicat in Europa, doar in Abisinia mai e la fel de scump biletul, dar intre statii sunt 8,5 km.

 2. iulian says:

  Consilierii voteaza in detrimentul celor care i-au ales respectiv cetatenii orasului. In afara de biruri, taxe scumpire si cresteri de preturi nu se mai a aude altceva. Cei care fac naveta la Poiana Campina merg pe jos sunt cca. 5km. s-au obisnuit. Un bilet de 2.0 sau 2.5 este foarte mult pentru un pensionar sau un muncitor cu un salariu minim pe economie.

 3. omu de rind says:

  De ce nu face Primaria ceva in sensul de a mari veniturile cetatenilor ?????
  Ca atunci cind au marit taxele si impozitele,au aprobat marirea pretului la utilitati,au redus numarul de bilete gratuite pt handicapati nu s-au gindit sa protejeze populatia orasului!!!
  Cetateanul poate calatori sau nu dar taxele si impozitele si utilitatile trebuie sa la plateasca!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Asa ne trebuie daca i-am ales!!!!!!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *