Social

Elevii de la Energetic învaţă cum să rezolve conflictele împreună cu colegi din Austria şi Ungaria

Elevi Energetic AustriaLa Grupul Şcolar Energetic din Câmpina se derulează în această perioadă un proiect european foarte interesant – „Prevenirea şi rezolvarea conflictelor la adolescenţi””. Un proiect în care, pe lângă liceeni câmpineni, sunt implicaţi şi adolescenţi din Austria şi Ungaria. Scopul proiectului este acela de a-i ajuta pe elevi să-şi dezvolte capacităţile de rezolvare a conflictelor şi să poată identifica sursele acestora folosind tehnicile învăţate în timpul workshop-urilor realizate la schimburile de experienţă. 
Un prim schimb de experienţă a avut loc în octombrie, când şase elevi şi doi profesori de la Grupul Şcolar Energetic au fost la un liceu din Klagenfurt – Austria. Luna trecută, a doua reuniune în cadrul proiectului menţionat a avut loc la Budapesta, iar în perioada 7-10 martie, va veni rândul Grupului Şcolar Energetic să fie gazdă pentru partenerii de proiect din Austria şi Ungaria.
Proiectul este iniţiat şi sponsorizat de Fundaţia ERSTE din Austria, în colaborare cu Interkulturelles Zentrum şi VČELÍ DOM Slovacia. La Câmpina, profesorul coordonator al proiectului este Denisa Stoicescu, iar profesori colaboratori – Cristina Păunescu şi Cristian Stoicescu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *