Administratie publica

Front comun împotriva comasării sau desfiinţării spitalelor

Autorităţile din Prahova, indiferent de partidul din care provin, încearcă să convingă Ministerul Sănătăţii să renunţe la ideea reorganizării spitalelor prin comasare sau reprofilare. Primarii din Câmpina, Azuga, Urlaţi şi Bălţeşti au trimis la Prefectură memorii prin care îşi exprimă punctele de vedere, iar prefectul Adrian Dobre a înaintat documentele Ministerului Sănătăţii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, a fost ieri la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu ministrul Cseke Attila. La ministrul Sănătăţii va merge şi deputatul Florin Anghel, pentru a pleda în favoarea Spitalului Voila. 
Florin Anghel va încerca să-i explice ministrului de ce un spital de monospecialitate, cum este Voila, nu poate deveni o simplă secţie exterioară a unui spital generalist, cum este Municipalul. Asta pe lângă faptul că la Voila vin pacienţi din numeroase judeţe, nu doar din Prahova. Acum, rămâne de văzut care va fi reacţia autorităţilor centrale la aceste demersuri din teritoriu şi dacă proiectul privind reorganizarea spitalelor va fi menţinut în actuala formă.
Reamintim care sunt prevederile acestui proiect în ceea ce priveşte unităţile medicale din Prahova:
– comasarea Spitalului de Psihiatrie Voila cu Spitalul Municipal Câmpina
– comasarea Spitalului de Pediatrie şi a celui de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti cu Spitalul Judeţean de Urgenţă
– comasarea Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti cu Spitalul Municipal Ploieşti
– comasarea Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga cu Spitalul Orăşenesc Sinaia
– comasarea Spitalului de Boli Pulmonare Breaza cu Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna
– transformarea în cămine de bătrâni a Preventoriului TBC Poiana Ţapului (Buşteni), Spitalului de Pneumoftiziologie Floreşti şi centrelor de sănătate de la Urlaţi şi Bălţeşti.

2 Comments

 1. CAMPINEANU says:

  Cum i -ar sta Fibecului et.co cu livada si castelul in administrare !?!

 2. Eldoar says:

  Fara a avea permisiunea celui care a facut postarea: „http://eladobre.wordpress.com/ „, Comentarii nu sunt. Multumimesc Ela !:

  By eladobre

  S-a propus ca spitalul de la Breaza sa fie comasat cu cel de la Drajna. Jale mare, peste tot. Acum a aparut o alta versiune: sa fie transferat la Poiana Campina, unde spatiul este liber. Mai sunt cativa pacienti care fac fizioterapie si multi, multi caini. Si mai putin mobilier, dupa ce s-a furat atat. La Poiana, spitalul nu ar apartine de Campina, ci de Floresti. Deci nu se va lamenta Tiseanu.
  Chestiile astea le propune pesedistul Mircea Cosma. Nu pot sa zic decat ca il sustin: la Breaza sunt probleme cu cladirea care trebuie retrocedata si in care nu se poate investi, iar ingrijirile medicale sunt controversate. Unii zici ca s-au facut bine, altii ca le-a facut rau. Tatal meu a murit aici: adus cu o raceala, tinut 10 zile, a plecat scuipand sange la Ploiesti, unde a mai trait o zi. Si tot doctorita de la Breaza facea gura ca daca nu l-am fi transferat, l-ar fi facut bine. De atunci, nu recomand nimanui acest spital.
  Si mai este ceva: daca la Poiana se face tot spital, nu mai poate nimeni sa puna mana pe cladire si teren.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *