Administratie publica

Liberalii vor mai mulţi bani pentru reabilitarea termică a blocurilor. Primarul Tiseanu explică de ce nu se poate…

Enache si TiseanuLa adoptarea bugetului pentru 2011, consilierul liberal Enache Dragomir a propus suplimentarea sumei alocate (200.000 lei) pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. Propunerea nu a fost acceptată, iar la conferinţa de presă de la partid, liberalii au revenit asupra subiectului. „Consilierul nostru a cerut ca banii alocaţi suplimentar pentru sensul giratoriu să fie redirecţionaţi pentru reabilitarea termică a blocurilor… Am fost persiflaţi în acea şedinţă şi ni s-a spus că ei, pedeliştii, au avut înaintea noastră ideea reabilitării termice a blocurilor. Din păcate pentru cetăţeni, chiar dacă au avut această idee, nu s-a materializat nimic, deşi reabilitarea ar aduce atâtea avantaje pentru cetăţeni. Nu numai că ar plăti mai puţin pentru asigurarea energiei termice, dar banii astfel economisiţi ar fi cheltuiţi tot în Câmpina, contribuind la dezvoltarea altor servicii”, a declarat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran. 

„Reabilitarea se face din trei surse. Degeaba suplimentezi una singură”
Şi înaintea şedinţei extraordinare a Consiliului Local, dar şi în timpul acesteia, primarul Horia Tiseanu a precizat că suma de 190.000 lei „prinsă” în bugetul local pentru sensul giratoriu de la Complexul Fibec reprezintă ultima factură aferentă acestei lucrări. „Nu sunt bani în plus, ci ultima factură a anului trecut. Societatea care a realizat sensul giratoriu a fost penalizată de noi pentru întârziere. Pentru că a refuzat să plătească penalităţile, nu i-am plătit nici noi ultima factură. Acum a plătit acele penalităţi şi îi achităm şi noi, la rândul nostru, factura restantă”, a declarat Horia Tiseanu.
În ceea ce priveşte reabilitarea termică, primarul explică faptul că nu se poate suplimenta acum suma de 200.000 lei stabilită prin buget. „Problema stă în felul următor. Reabilitarea termică a unui bloc este finanţată din trei surse: 50% de Guvern, 30% de la bugetul local şi 20% din fondurile asociaţiei de proprietari. Degeaba suplimentăm noi suma, dacă Guvernul şi asociaţiile de proprietari nu fac acelaşi lucru. Şi eu îmi doresc să intre cât mai multe blocuri în reabilitare termică, dar asta nu depinde numai de noi”, a precizat primarul Tiseanu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *