Administratie publica

Ministerul Sănătăţii ne oferă o surpriză de proporţii: Spitalul Voila va fi comasat cu Spitalul Municipal Câmpina

Spitale-CampinaMinistrul Sănătăţii Cseke Attila a anunţat astăzi că a finalizat proiectul privind reorganizarea spitalelor din ţară. Conform acestui proiect, 182 de unităţi vor rămâne fără personalitate juridică. Dintre acestea, 111 spitale vor fi comasate, iar 71 vor fi transformate în cămine de bătrâni sau centre de permanenţă. Pe lista spitalelor care urmează să fie comasate (listă publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii) se află şi Spitalul de Psihiatrie Voila, care va deveni secţie exterioară a Spitalului Municipal Câmpina.

O singură instituţie, cu o singură conducere şi un singur buget
Nu ştim motivele pentru care s-a luat decizia ca un spital regional, cum este cel de la Voila, care deserveşte mai multe judeţe, să-şi piardă personalitatea juridică şi să fie comasat cu Municipalul câmpinean. Ministrul Sănătăţii spune că „reorganizarea spitalelor este determinată de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare”. O explicaţie care nu justifică, totuşi, comasarea unui spital regional cu unul municipal. Ce înseamnă această comasare? Că va exista o singură unitate – Spitalul Municipal Câmpina, o singură conducere, un singur buget… Şi foarte mult de muncă pentru administraţia publică locală, cea care a preluat spitalele anul trecut.

Ministrul promite că nu-şi pierde nimeni locul de muncă
Vestea bună este aceea că nu vor exista disponibilizări din rândul personalului medical. „Încă de la început doresc să subliniez că, în urma comasărilor şi a reprofilărilor de spitale, nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale altor spitale şi, ca urmare, nu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal. În cazul celor 71 de unităţi sanitare care vor fi reprofilate, cei  794 de medici şi 2.532 asistenţi medicali vor fi repartizaţi, după caz,  în unităţile sanitare nou înfiinţate sau în cele din judeţul în care au domiciliul”, menţionează ministrul Cseke Attila în comunicatul de presă postat pe site-ul ministerului.

Pe lista ministerului se află şi alte unităţi medicale din Prahova:
– Spitalul de Pediatrie şi cel de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti vor fi comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă.
– Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti va fi comasat cu Spitalul Municipal Ploieşti.
– Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga va deveni secţie exterioară a Spitalului Orăşenesc Sinaia.
– Spitalul de Boli Pulmonare Breaza va fi comasat cu… Spitalul de Pneumoftiziologie  Drajna. 
Vor fi reprofilate, adică transformate în cămine de bătrâni, Preventoriul TBC Poiana Ţapului (Buşteni), Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti şi centrele de sănătate de la Urlaţi şi Bălţeşti.

9 Comments

 1. CAMPINEANU says:

  Ca la noi la nimenea ! Pacat de ce a realizat dr. Tintarescu la Spitalul Voila !!

 2. Mariana Stroe says:

  Sunteti siguri? Parca nu/mi vine sa cred.

 3. Cristina Ifrim says:

  E strigator la cer ceea ce face ministerul sanatatii, asta nu e reorganizare, e distrugere. Cum sa*ti treaca prin cap sa comasezi spitalul de la Voila cu cel municipal? Primaria Campina are o reactie la aceasta masura? Ce are de spus dl. Tiseanu? Consilierii nostrii locali si parlamentarii unde sunt? Stiau, au fost consultati, pot intoarce aceasta hotarare?

 4. Dinu says:

  Spitalul Voila este foarte rentabil, nu are datorii, nu avea nici la momentul preluarii de primarie. De ce sa lasi un asemenea spital fara personalitate juridica? Mai ales ca asa cum scrieti si dvs este si spital regional. De ce sa-l faci sectie exterioara a unui alt spital care e vai de mama lui? Voila e un caz aparte, trebuie sa-l tratezi ca atare dar cine sa faca asta? O primarie care nu are nici un cuvant de spus? Un minister care calculeaza dupa cum dicteaza altii? Si nu protesteaza nimei de la Voila? Sunt multumiti de comasare?

 5. Tudor says:

  asta e cea mai mare timpenie pe care am auzit*o in ultimii ani in sanatate, o aberatie, o porcarie imensa; si cine o sa conduca sectia Voila, doctorul Matei?

 6. Petrica says:

  Nu poti transforma un spital de talia celui de la Voila in sectie exterioara, nu e ca la Poiana. Voila este spital psihiatric, nu generalist, este o institutie cu foarte multe bunuri, nu poti sa/l lasi fara personalitate juridica si sa treci totul in proprietatea altei institutii decat daca ori esti prost rau, ori faci manevre in interesul cuiva. Eu cred ca vor pleca pe capete medicii si asistentele de la Voila chiar daca nu pierd la bani sau la ore de munca. Cei care ne conduc chiar nu inteleg ca Voila nu e un dispensar???

 7. Georgica says:

  Lasati vaicarelile,adevarul este ca coruptia si birocratia din sistemul sanitar national trebuie extirpat asta include si spitalele campinene.
  Am vazut in spitalul Voila si in Spitalul municipal foste barmanite,strungarite si alte domnite care nu au nici-o calificare (aaa-da,cursul intensiv) si ce sa mai spunem despre experienta.
  Nesimtirea si lipsa de respect fata de bolnavi din partea unor salariati ai acestor asezaminte denota o strategie si mai ales o schimbare in acest sistem bolnav.
  Se stie ,se cunoaste si nu se ia nici-o masura fata de debandada din sistemul sanitar dar avem pretentii de genul salarii marite,sporuri si alte bonuri.
  Va d-au tema pentru acasa – luati nomenclatorul muncii si vedeti cate meserii sunt mai periculoase si care sunt foarte prost platite,asa ca fratilor trebuie schimbat acest sistem.

 8. un pacient de la voila says:

  sunt de acord cu acest lucru ….numai ca spitalul de la voila ar trebui comasat cu PRIMARIA !

 9. Gheorghe Costel says:

  E un lucru care nu se poate face dintr-un simplu motiv, nu poate fi sectie exterioara un spital care are 500 de paturi.Este impotriva logicii sa unesti la un spital minuscul, orasenesc, un spital care are amploarea Spitalului Voila.Mai bine uniti Spitalul Campina, la Spitalul Voila, adica exact invers, sper sa se observe hazul de necaz…Eu am fost pacient al spitalului, se poate intampla oricui, si n-am a ma plange, ba chiar am observat ca de atunci, din 2009, conditiile s-au imbuinatatit cu mult, cel putin exista unele saloane de lux, care au si curent electric…alaturi de aer conditionat, televizor si frigider…Ce sa zic, am si eu un of, din motive care imi scapa, Spitalul Voila nu avea si pentru pacienti curent electric, o reminiscenta cine stie de cand mostenita!In fine, nu-i locul aici…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *