Administratie publica

Primarii prahoveni contestă proiectul privind reorganizarea spitalelor

Nu numai primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, pregăteşte un memoriu la adresa Ministerului Sănătăţii, ci şi edilii din alte localităţi, nemulţumiţi de intenţia autorităţilor centrale de a comasa sau desfiinţa unele spitale.
Primarul din Azuga, Adrian Purcaru, respinge din start ideea comasării Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie cu Spitalul Orăşenesc Sinaia. „Facem reformă de dragul reformei. Nu văd care ar fi câştigul în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor. Prin urmare, voi depune un memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru ca această comasare să nu aibă loc”, a declarat Adrian Purcaru.

În ceea ce priveşte Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului (Buşteni), acesta ar urma să fie transformat în cămin de bătrâni. Primarul din Buşteni, Emanoil Savin, spune, încă, că imobilul ar trebui dărâmat din temelii, deoarece este foarte vechi şi şubred, iar consolidarea ar costa mai mult decât ridicarea unei noi construţii. În Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului sunt cazaţi în permanenţă aproape 60 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, care au diverse probleme medicale. Aceştia sunt înscrişi şi merg la şcolile din Buşteni, iar de îngrijirea lor se ocupă 30 de angajaţi ai Preventoriului.

Primarul comunei Drajna, Mihai Gavrilă, este dispus să preia Spitalul de Boli Pulmonare dein Breaza, pe care ministerul vrea să-l comaseze cu Spitalul de Pneumoftiziologie  Drajna. „Avem un pavilion care ţine de Spitalul Drajna şi care ar putea primi 180 de paturi, cu condiţia ca etajul imobilului să fie renovat. Suntem deschişi pentru a sprijini această activitate medicală. Vrem să construim, nu să demolăm. Vom găsi banii necesari amenajării, astfel încât să preluăm activitatea Spitalului Breaza, dacă altfel nu se poate” ne-a declarat Mihai Gavrilă. Spitalul din Breaza este, într-adevăr, într-o situaţie delicată, deoarece imobilul în care funcţiona a fost retrocedat moştenitorilor foştilor proprietari. 

Primarul din Urlaţi, Marian Machiţescu, intenţionează şi el să trimită un memoriu la Ministerul Sănătăţii prin care să-şi exprime dezacordul cu privire la transformarea Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni. Machiţescu spune că la Centrul de Sănătate Urlaţi s-a investit foarte mult, atât în infrastructură, cât şi în dotarea cu aparatură medicală performantă. Centrul Medical Urlaţi are 88 de paturi şi un grad de ocupare de sută la sută, în această unitate sanitară desfăşurându-şi activitatea 114 angajaţi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, care administrează cele trei unităţi sanitare din Ploieşti propuse spre comasare (Spitalul de Pediatrie, cel de Obstetrică-Ginecologie şi cel de Boli Infecţioase) ne-au precizat că zilele acestea se va organiza o dezbatere publică în care managerii spitalelor în cauză vor fi consultaţi cu privire la proiectul Ministerului Sănătăţii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *