Administratie publica

Primarul Tiseanu are semnale că există afacerişti interesaţi de sediul CPGC

Tiseanu 49Scriam, zilele trecute, despre situaţia deloc plăcută în care a fost pusă administraţia câmpineană atunci când a aflat că sediul şi terenul fostei Companii Publice de Gospodărie Comunală au fost scoase la licitaţie de lichidator, fără o informare prealabilă. Între timp, situaţia s-a rezolvat. Primăria a achitat suma de 260.000 lei pentru foştii salariaţi ai CPGC, cei care dăduseră în judecată Compania pentru plăţi compensatorii. Sediul şi terenul aferent rămân în proprietatea municipalităţii. Fosta CPGC dispunea de mai multe bunuri. Cu toate acestea, au fost scoase la licitaţie tocmai sediul şi terenul de pe Calea Doftanei. Cele două bunuri au fost evaluate la 3,8 milioane lei, scoase la licitaţie cu 3,1 milioane lei şi asta pentru recuperarea unei datorii de 260.000 lei.
„Am avut o discuţie cu lichidatorul CPGC, Paul Tifigiu. L-am întrebat cum de a fost posibil aşa ceva şi mi-a răspuns că aceasta a fost dorinţa foştilor salariaţi. Ei au câştigat procesul, iar avocaţii lor i-au prezentat domnului Tifigiu o listă cu activele care pot fi scoase la licitaţie. Au considerat că sediul s-ar vinde cel mai repede. Nu am dovezi certe, dar am semnale că de sediul şi terenul fostei Companii s-au arătat interesaţi mai mulţi oameni de afaceri, inclusiv din Câmpina şi Breaza. Acum, problema s-a rezolvat. Dar sunt nemulţumit de colaborarea cu lichidatorul şi sper să încheiem cât mai repede această colaborare”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Încă un hop – procesul cu Ministerul Finanţelor
Lichidarea CPGC a început în februarie 2009 şi, teoretic, se apropie de final. Mai este un hop important – procesul cu Ministerul Finanţelor pentru cota de dezvoltare de 8% care trebuia folosită de CPGC pentru investiţii pe domeniul public. Curtea de Conturi a cerut Primăriei să-i deconteze Companiei taxa pe valoarea adăugată aferentă investiţiilor, în sumă de 447.000 lei. Lichidatorul Paul Tifigiu a solicitat o expertiză financiară, iar expertul a dat acelaşi verdict ca şi Curtea de Conturi. Ulterior, Tifigiu a contestat în instanţă expertiza financiară şi… procesul continuă.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *