Administratie publica

Proiectul european care se va derula prin HidroPrahova, aproape de faza finală a… birocraţiei

Paul Moldoveanu 18Extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi modernizarea staţiilor de epurare este, fără îndoială, cel mai important proiect cu fonduri europene care a fost accesat vreodată în Prahova. Dar şi Uniunea Europeană are birocraţia sa, un astfel de proiect însemnând mai întâi sute de dosare cu tot felul de hârtii. După cum ne-a precizat reprezentantul Câmpinei în AGA de la HidroPrahova, secretarul Paul Moldoveanu (foto), pe 19 ianuarie 2011, proiectul (de peste 200 milioane euro) a fost acceptat oficial de Comisia Europeană. De la acea dată se poate derula implementarea propriu-zisă, chiar înainte de semnarea contractului de finanţare, programată pentru finalul lunii martie. 

HidroPrahova trebuie să-şi majoreze capitalul social
Comisia Europeană a avut câteva mici amendamente, cel mai important fiind acela că se impune majorarea capitalului social al HidroPrahova, prin contribuţia tuturor acţionarilor. Consiliul Local Câmpina va trebui să aprobe alocarea sumei necesare de la bugetul local pentru această majorare, corespunzător cotei de aproape 20% care revine municipiului nostru din această asociere, unde majoritar este Consiliul Judeţean. Majorarea capitalului social al HidroPrahova se impune după ce valoarea proiectului pentru întregul judeţ a ajuns la 201.621.996 euro (inclusiv TVA). Aceşti bani provin din următoarele surse: 85% din Fondul European de Coeziune, 13% de la bugetul de stat şi 2% – contribuţia autorităţilor locale. 

Câmpina a demarat procedura pentru prima licitaţie
Următoarea acţiune programată în derularea acestui important proiect european este prezentarea tuturor lucrărilor. Acest lucru se va întâmpla luni, 28 februarie, la Consiliul Judeţean. „S-au rezolvat toate problemele privind includerea unor străzi din Câmpina în acest proiect al HidroPrahova. Acum, am demarat deja procedurile pentru organizarea achiziţiilor publice necesare în derularea acestui proiect, prima licitaţie fiind pentru asistenţa tehnică. Vor urma alte 11 licitaţii pentru lucrările care se vor desfăşura la Câmpina şi Băneşti. Trebuie spus că întregul proiect trebuie pus în aplicare în trei ani şi două luni, iar vârful lucrărilor, la Câmpina, va fi undeva în 2012 şi prima parte a anului 2013”, ne-a declarat Paul Moldoveanu.
Conform proiectului, într-o primă fază, Câmpina primeşte 8 milioane de euro pentru extinderea reţelei de canalizare cu 25,5 km şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare deja existente, pe 1,72 km.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *