Administratie publica

S-a scumpit apa. Cei mai mulţi consilieri locali au aflat ieri…

Sedinta CL CampinaTarifele la apă şi canalizare pentru municipiul Câmpina nu mai sunt stabilite de Consiliul Local, ci de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova”. Este vorba despre acea structură care, împreună cu HidroPrahova, derulează investiţia europeană în sistemul de apă şi canal. Iar ADI a decis să scumpească apa, începând cu 1 februarie, de la 2,49 lei la 3,72 lei/mc. Mai mult, în concordanţă cu cerinţele Uniunii Europene, ADI va uniformiza preţul apei potabile. Adică, toate localităţile deservite de HidroPrahova vor plăti acelaşi tarif. „Ce le spunem noi acum oamenilor? Că suntem simpli spectatori şi că alţii decid pentru Câmpina?! Că HidroPrahova stabileşte de acum înainte preţurile, iar noi trebuie să acceptăm ceea ce ni se impune?! Şi dacă tot au decis să scumpească apa, măcar puteau să facă asta în două trepte, nu aşa brusc!”, a spus consilierul Gheorghe Tudor, în şedinţa CL de aseară, în cadrul căreia s-au aprobat delegarea gestiunii serviciului de apă şi canalizare către HidroPrahova, contractul de delegare şi lista bunurilor ce vor fi concesionate operatorului regional pentru derularea investiţiei cu fonduri europene.
„Când am aprobat strategia de tarifare, ştiţi bine că am discutat despre faptul că noi nu vom mai avea control asupra preţului. Ni s-a spus că strategia e doar o formalitate şi iată unde am ajuns. Acum, aprobăm un contract de delegare fără să ştim ce conţine”, a afirmat şi consilierul Elena Albu.
„Nu vreau să aduc nici un argument în favoarea HidroPrahova. Nici eu nu sunt de acord cu această variantă de majorare a preţului. Dar vreau să ştiţi că, în calitate de primar, mă vor chema să semnez contractul de delegare a gestiunii. Şi dacă acest contract nu va fi similar celui mai vechi, aprobat de Consiliul Local, nu voi semna nimic. În ceea ce priveşte preţul, ne-au păcalit, ăsta e adevărul!”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

3 Comments

 1. misu says:

  Hidro sa plateasca apa din paltinu ,sa plateasca chirie pentru conducta de apa care alimenteaza Ploiestiul si trece prin Campina ,rusine domnilor ca avem apa destula si trebuie sa fie ieftina.

 2. mine says:

  Cei pacaliti suntem tot noi, cetatatenii.
  Asa cum am fost pacaliti si cu majorarea impozitului. Sau nici atunci nu au stiut consilierii locali???

 3. iulian says:

  CONSILIERII IN FRUNTE CU PRIMARUL SE SCUZA CA NU STIU SI NU POT CAND SE MARESC TOATE PRETURILE CU ACORDUL LOR. PUTIN LE PASA CA S-A SCUMPIT IMPOZITUL CU 20% (POATE NU STIU) GUNOIUL ACUM APA
  AM O SINGURA INTREBARE:
  -IN AFARA DE TARGURI SI EVENIMENTE JALNICE PE CARE LE ORGANIZEAZA FOARTE SCUMP PENTRU ” CETATENI” IN REST CE AU MAI FACUT PENTRU CETATENI??????? PROBABIL LA ALEGERI CETATEANUL SI ASA SARAC SA MAI TINA CEVA MINTE SI SA NU SE VANDA IEFTIN PE UN KG. DE ZAHAR SI DE FAINA

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *